През 2020 г. Гошкарян е уволнена от бившия кмет Йорданка

...
През 2020 г. Гошкарян е уволнена от бившия кмет Йорданка
Коментари Харесай

ВКС върна директорката - два пъти незаконно уволнена от Фандъкова!

През 2020 година Гошкарян е уволнена от някогашния кмет Йорданка Фандъкова, поради случай с паднал долап и други твърдени нарушавания. След две години правосъдни борби директорката печели делото, оправдана е в решението на Съда по всички дисциплинарни обвинявания и се връща на работа в края на 2021 година Тогава обаче съумява да работи единствено 5 дни, защото под махленски напън на неколцина родители, Фандъкова взема решение да " заобиколи " правосъдното решение и прави умишлена неточност при уволнението на заместващата директорка Вяра Богатева. Последната се " жалва " документално пред самата кметица, която от своя страна анулира своето неверно уволняване и възвръща замествичката, само че и уволнявайки одеве върнатата от Съда Гошкарян. Именно това написа и Върховен касационен съд в своето дефинитивно определение, с което не позволява до касационен надзор решението на Софийски градски съд: "....след като нелегално уволнен чиновник се е върнал на работа, работодателят фингира с уволняване на заместващия чиновник, което незабавно самичък анулира като нелегално (чл.344, ал.2 КТ) с възобновяване на длъжността, към този момент заета от възобновения на работа чиновник, с цел да упражни превратно правото на уволняване по чл.328 ал.1 т.8 КТ по отношение на последния. "

 

Мирела Гошкарян е шеф на детската градина от 2003 година, като през 2005 година печели мястото въз основа на конкурс за непрекъснато.

FROG потърси за мнение адв.Кристиан Гьошев, който я защитаваше по делото: " Дълго чакана правдивост. Виждате, че даже Съдът е подчертал злоумишлените дейности на Йорданка Фандъкова при второто уволняване на Мирела Гошкарян. Това е корист с права и клиента ми ще търси обезщетение за пропуснати изгоди и неимуществени вреди персонално от някогашния кмет или от Общината. Но аз се надявам стачкуващите тогава против Гошкарян " загрижени " родители да съберат пари за компенсацията, което госпожа Фандъкова би трябвало да заплати персонално, защото това уволняване се случи поради техния напън. ", сподели адв.Гьошев.

 

Междувременно стана ясно, че през есента Прокуратурата е прекратила досъдебното произвеждане против Гошкарян, откакто Съдът е върнал като нелегално повдигнатото й обвиняване с изказвания за противозаконен банкет на деца. То също беше плод на уличния напън на родителите, като задачата беше директорката в никакъв случай да не се върне на работа, само че и то " катастрофира " в правосъдна зала.

 

Днес стана ясно, че няколко родители на някогашни и сегашни деца от градината си желаят за шеф Вяра Богатева, като проведоха малочислен митинг. Самата Богатева, която съгласно наши източници е била в основата на организацшята на това събитие, през вчерашния ден дълго време не е сдавала поста в осъществяване на правосъдното решение и желала да " отбрани правата си " персонално пред кмета Терзиев - също беше на митинга, отразен от две малките екрани. От новото управление на Столична община обаче са декларирали, че няма по какъв начин да не бъде изпълнено правосъдното решение, което е дефинитивно и Гошкарян няма да бъде уволнена трети път.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР