През 2020 г. Германия отчита първия годишен дефицит от 2013

...
През 2020 г. Германия отчита първия годишен дефицит от 2013
Коментари Харесай

Германия с рекорден дефицит от обединението през 1990 г.

През 2020 година Германия регистрира първия годишен недостиг от 2013 година насам и най-високия от всички регистрирани след обединяването на страната през 1990 година, заяви в сряда Destatis (Федерален статистически институт).

Според статистическата работа на страната обществените разноски на Германия са нарастнали с 12,1% спрямо 2019 година до 1,67 трилиона евро, до момента в който приходите са намалели с 3,5% до 1,49 трилиона евро.

Германският финансов министър Олаф Шолц по-рано предизвести, че са нужни " изясненост и водачество ", с цел да се избегне " третиране " от третата вълна COVID-19.
 Правителството на Германия утвърди нов рекорден дълг
Правителството на Германия утвърди нов рекорден дълг

Пандемията принуди Берлин да вземе нов дълг в размер на 370 милиарда евро през 2020 и 2021 година

Дефицитът на обществения бранш на Германия доближи 189,2 милиарда евро (225 милиарда долара) през 2020 година с помощта на пандемията на ковид, оповестява " Ройтерс ".

Пандемията , която до момента лиши над 77 000 живота в Германия, опустоши най-голямата европейска стопанска система, макар че се оказа по-издръжлива , в сравнение с мнозина чакаха, частично заради продължаващото мощно търсене на експорт от Китай .

Разпределението на разноските би трябвало да продължи, като Шолц предишния месец даде обещание да направи всичко належащо, с цел да разреши на Германия да се измъкне от провокирания от ковид стопански спад.

Компаниите могат да съкратят работното време по държавна скица , предопределена да избегне всеобщи съкращения по време на рецесията, като предлага дотации за задържане на служащите на заплата.

През март 2,7 милиона чиновници са били на кратко работно време по отношение на 2,9 милиона.

Броят на хората в схемата доближи връх от към 6 милиона преди година, само че непрестанно нарастваше, откогато Германия влезе във втората си обсада в края на предходната година.
 Германия поддържа Съединени американски щати за минималния световен корпоративен налог
Германия поддържа Съединени американски щати за минималния световен корпоративен налог

Подкрепата на Съединени американски щати носи на тази самодейност мощен попътен вятър
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР