През 2020 г. Епъл изненадващо обяви, че айфон 12 ще

...
През 2020 г. Епъл изненадващо обяви, че айфон 12 ще
Коментари Харесай

Колко спести Епъл като премахна зарядното и слушалките от кутията на айфона

През 2020 година " Епъл " изненадващо разгласи, че айфон 12 ще е първият, който ще се продава без слушалките EarPods и адаптор за зареждане в комплекта, с което провокира голямо отвращение измежду почитателите си.

Компанията оправда решението си със “зеления” мотив, че по този начин ще спести от непотребни материали, ще смали кутията на айфон и ще спомогне за един по-екологичен и чист свят.

Истината обаче е, че премахването на тези екстри е довело до икономисване на разноски за " Епъл ", които Daily Mail пресмятат, че възлизат на към 6,5 милиарда $.

Излишно е да споделяме, че потребителите въобще не са усетили този “излишък”, защото цените на айфон oстанаха непроменени.

Нещо повече - всички нови консуматори от 2020 година са малко или доста принудени да похарчат още 19 $ за 20-ватов адаптор от " Епъл ", което носи още спомагателни пари на компанията.

От " Епъл " пък разкриват, че намаляването на размера на кутията на айфон е разрешило да се транспортират 70% повече бройки върху едно пале, а това от своя страна е свалило транспортните разноски с 40%.

Нито стотника обаче от тези пари не доближават до потребителите, които през последните две години са похарчили 293,4 млн. $ за аксесоари, които включват EarPods и адаптори за зареждане.

Тенденцията обаче наподобява ще се резервира и отсега нататък, откакто и миналогодишните модели айфон 13 се появиха в по-малка кутия, а в това време " Самсунг " и " Google " също отстраниха адаптора и слушалките от комплектите си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР