През 2020 г. един амбициозен човек, президентът Румен Радев, излезе

...
През 2020 г. един амбициозен човек, президентът Румен Радев, излезе
Коментари Харесай

Горанов: Радев е амбициозна сурогатна политическа майка

„ През 2020 година един упорит човек, президентът Румен Радев, излезе пред институцията, която оглавява, подвигна една ръка, и счупи политическата система. Не знам дали се усеща горделив от това; само че той не знаеше даже какво ще се случи на идващия ден. Оттам нататък той се трансформира в най-успешната сурогатна политическа майка с опита непрекъснато да въздейства на политическите процеси в опит да сътвори някакъв артикул, без да се осъзнава, че ролята на президента е напълно друга “.

Това съобщи пред БТВ някогашният министър на финансите Владислав Горанов.

Според него ръководенето на служебни държавни управления е объркало визиите на Радев къде е ролята на президента.

„ Не мога да го укори, че е нарушил Конституцията. Но всеки миг, в който той не е в изпълнителната власт, той агресира към нея и подлага на критика партиите, взимайки политически позиции, които не са разказани в неговите функционалности. От друга страна, сега, в който някой от настоящите политици се пробва да приказва с него като с еднакъв, той стартира да претендира, че стои на амвона на самостоятелния „ аналого-монарх “, който бидейки определен от народа, не е на тяхното равнище “, сподели още Горанов.

„ Ако желае да влезе в действителната политика, би трябвало да си изцапа обувките, не става единствено с пестник. С желанието си да взе участие в политиката, той легитимира хора и политически планове, които нямат нужните качества, и наруши значително салдото в политическата система на страната за дълго време. Кирил Петков, Асен Василев и най-първият му министър-председател, те не заслужават тази легитимация, тъй като нямаха подготвеност, и в действителност той самичък ги назова „ шарлатани “ не аз “, сподели още Горанов.

Далеч сме от критерия за инфлацията в еврозоната, безапелационен е той.

„ От всички дейности, от първия момент, в който Асен Василев се върна в изпълнителната власт през 2021 година, няма нито един мотив или причина да считам, че систематично има дейности, които да водят в тази посока. На мен ми се желае Асен Василев да е прав, и 2025 година да е първия ден, в който прилагаме еврото. За страдание, обаче, със статистическите данни във връзка с инфлацията, не съм оптимист, че ще получим позитивна оценка. Ако това не стане, може да стане и с по-късен отчет, когато осъществим критериите. Стигнах до изобретение: в този момент Народното събрание се постанова да пази фиска от финансовия министър, и това съм го споделил ясно на съпартийците си от ГЕРБ. Когато една страна изпадне в такова положение, значи нещо е сбъркано. Такава беше обстановката при последното гласоподаване на бюджета. Например: Асен Василев излизат и споделят: дайте да махнем таксата за висше обучение, междинната такса е към 400 лева, което е чист популизъм “, сподели Горанов.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР