През 2020 г. британският пилот от Формула 1 Люис Хамилтън

...
През 2020 г. британският пилот от Формула 1 Люис Хамилтън
Коментари Харесай

Любимите коли на Люис Хамилтън - Mercedes-и, класики и... Ferrari!

През 2020 година английският водач от Формула 1 Люис Хамилтън стана първенец за седми път, като по този метод повтори върха на Михаел Шумахер, траял шестнадесет години. Във Формула Хамилтън се състезава за тима на Mercedes-Benz. Но какво кара Хамилтън в свободното си време?

Трябва да се каже, че водачите на спортни коли постоянно имат стеснен избор за персонални коли. Само си представете картината: водачът на, да речем, същия Mercedes идва на значимо Гран При с автомобил на конкурентен производител, да речем, Ferrari. Нищо положително няма да излезе от това - най-вече огромен скандал. Следователно, каквито и да са приходите на водачите, те към момента имат ограничавания в този смисъл.

Това обаче въобще не значи, че на такива спортисти е изрично неразрешено да карат други коли и им е наложено си купуват коли от една съответна марка. Въобще не е по този начин, а това минимум важи за звезда като Хамилтън. Сега ще ви покажем какво е избрал за себе си седемкратният първенец от най-престижните надпревари на планетата. По-точно демонстрираме ви единствено за някаква (малка) част от тази доста огромна и колоритна сбирка, която има британецът
Mercedes `Любимите

Да стартираме от най-очевидното. Люис Хамилтън, несъмнено, има собствен личен Mercedes и то от годините, когато още се състезаваше за Макларън. Тогава не е спортна кола, а SUV и по-конкретно Mercedes-Benz GL 320. Да, дизел. Според самия водач той обича да кара умерено по публичните пътища. Въпросният GL Хамилтън постоянно хвали, като го дефинира, като необятен, с висока позиция на лидера и добра аудио система. И не просто го хвали: състезателят назовава тази кола „... може би най-удобната от тези, които съм карал “.

Релаксът по време на шофиране обаче си има граници за Хамилтън и той няма по какъв начин да не има и състезателен Mercedes. Това е Mercedes-Benz CLK 63 AMG, и то не елементарен, а Black Series - с по-мощен мотор и редица други усъвършенствания. Преди време, точно с този Mercedes Хамилтън, до момента в който e във Франция, надвишава съществено ограничаването на скоростта, ускорявайки до съвсем 200 км/ч, след което обаче беше лишен от шофьорска брошура, само че единствено за един месец. През годините спортистът има и доста други Mercedes-и. И евентуално ще има още. Но дано да преминем към други марки.

Shelby `Любимите

Пилотът има няколко ретроавтомобила Shelby. Два от тях са от 1966 година: Cobra 427 и Mustang GT500. Още един - от 67-ма - същата Cobra 427. Хамилтън обича ретро коли и нееднократно е заявявал, че точно Shelby му е обичаната марка в тази категория коли. Но по някаква причина той не харесва Mustang. Пилътитът даже го назовава „ купчина отпадъци “. Можете ли да си визиите?
Pagani Zonda 760 LH `Любимите

Всъщност Zonda спря производството през 2011 година Но Люис Хамилтън в действителност искаше такава кола и през 2012 година особено за него беше основано само копие на стойност четири милиона $. Буквите LH в името на модела са буквите на клиента, а 760 е мощността на мотора, която е по-висока от другите суперколи Zonda. А най-интересното при колата е, че е с ръчна скоростна кутия. Хамилтън просто желае да кара суперкола с механична трансмисия.
Ferrari `Любимите

Да. Все отново Хамилтън има и Ferrari-та. Без значение какви. Освен това има клюки, че един от тези суперавтомобили е най-любимата кола на състезателя. Това е извънредното Ferrari LaFerrari на стойност 11 милиона $. Ексклузивността се крие във обстоятелството, че покривът на автомобила е оцветен в същия червен цвят като останалата част от каросерията. А нормалните LaFerrari са двуцветни - покривът им е черен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР