През 2020 г. Berkshire Hathaway - компанията на един от

...
През 2020 г. Berkshire Hathaway - компанията на един от
Коментари Харесай

10-те любими акции на Уорън Бъфет, носещи дивидент

През 2020 година Berkshire Hathaway - компанията на един от най-успешните вложители в човешката история Уорън Бъфет – направи 26,7 милиарда $ неосъществени облаги и 4,5 милиарда $ осъществени облаги от своите позиции в акции. Компанията обаче регистрира 11 милиарда $ намаляване в цената на други активи, най-много поради пагубната позиция, в която изпаднаха самолетните компании през пандемичната година, напомня Yahoo Finance.

Така цената на акциите на Berkshire Hathaway означи напредък под междинния за 2020 година Тази година обаче стартира изключително мощно за Уорън Бъфет, като неговата компания означи повишаване с 15% от началото на 2021 година, което е близо двойно по-добро показване от междинното за пазара.

Сега тактиката на Бъфет, декларирана от него в края на предходната година, е да придобие повече дялове от добре ръководени компании, в сравнение с да купува 100% от сдруженията. Фокусът е както нормално на акциите, които заплащат дял. Berkshire Hathaway чака приходите единствено от дивиденти през 2021 година да бъдат 3,8 милиарда $ – компанията има дялове в 49 компании, 31 от които имат практиката да изплащат дял.

През последното тримесечие на 2020 година Бъфет направи няколко огромни покупко-продажби – закупи акции на стойност 9 милиарда $ в телекома Verizon и бумаги за 48 млн. $ в петролната компания Chevron. Той също по този начин закупи дял в бързоразвиващата се и изплащаща дял фармацевтична компания Abbvie и превозвача на контейнери Merck.

Ето кои сега са 10-те най-хубави акции, изплащащи дял, съгласно Уорън Бъфет и по-точно съгласно дяла им в неговото портфолио:

10. The Bank of New York Mellon Corp.

Berkshire Hathaway има акции на стойност 72 млн. $ от тази банка, което е малко над 1% от цялото й портфолио. Тази акция се показва доста добре от началото на годината поради упованията от скорошно икономическо възобновяване, а също така обезпечава дял от 2,61%. Тази банка бе измежду първите огромни финансови институции, които оповестиха, че ще оферират услуги, свързани с биткойн.

9. Chevron

През февруари тази година стана ясно, че Бъфет е купил дял в Chevron в края на 2020 година, при към момента ниските цени на петрола. От началото на годината тази акция нарастна с 25%. Очаква се компанията да записва постоянен напредък на приходите и облагата си, което ще подсигурява високи дивиденти. Chevron заплаща дивидентна рентабилност от 4,88%.

8. U.S. Bancorp

От началото на годината тази акция се увеличи с 20%, а също така дава дял от 0,42 долара на акция, което прави рентабилност от над 3%. Очакванията са банките да устоят на икономическия спад и сега, което ги прави измежду най-атрактивните благоприятни условия за вложения.

7. Moody’s Corp

Бъфет има акции на Moody’s от 2001 година, като единствено през последните 10 години тяхната цена се е повишила 780%. Компанията усилва дивидентната рентабилност всяка от предходните  18 години, като 5-годишният растеж в разпределяния дял е към 10%.

6. Verizon Communications

Бъфет отвори нова позиция към тази компания в края на 2020 година Телекомът има традиция да усилва дивидентната рентабилност и сега разпределя 0,63 $ на акция, което прави 4,3%. Очакванията са цената на акцията да нараства с навлизането на 5G технологията.

5. The Kraft Heinz Company

Berkshire Hathaway има акции в тази компания от 2015 година По нея се изплаща дивидентна рентабилност от 4%.

4. American Express Company

Бъфет има дял равняващ се на 18 милиарда $ в компанията за кредитни карти. За последните 10 години тази акция нарастна с 218%, като единствено от началото на 2021 година има рентабилност от 18%. В момента тя изплаща по 0,43 $ на акция. За последните 10 години компанията регистрира растеж на дивидентната рентабилност от към 9%. „ Компанията беше мощно ударена от Коронавирус, само че чакаме бързо да се възвърне, тъй като съставлява забележителна част от картовите заплащания “, се споделя в разбор на Bretton Fund.

3. The Coca-Cola Company

Coca-Cola е една от най-стабилните дивидентни компании, като е увеличавала дивидентната рентабилност по своите акции през последните 58 следващи години и все още изплаща към 3,20%. Първата инвестиция на Berkshire в нея е през 2001 година

2. Bank of America Corp

Акцията на финансовия колос дава дивидентна рентабилност от 2%. От началото на годината тази акция нарастна с внушителните 30%.

1. Apple

Технологичният колос е най-големият „ залог “ на Бъфет, като съставлява над 43% от неговото портфолио и по този начин Berkshire е получила 750 млн. $ единствено от дивиденти по тази акция. Дивидентната рентабилност е единствено 0,56%, само че това значи, че има огромен капацитет за нейното нарастване.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР