През 2020 г. Apple не успя да подготви iPhone 12

...
През 2020 г. Apple не успя да подготви iPhone 12
Коментари Харесай

Кога да очакваме новия iPhone 14?

През 2020 година Apple не съумя да приготви iPhone 12 в точния момент за обичайното си септемврийско показване и сподели новите си модели чак в края на октомври.

Тази година компанията още веднъж изпитва компликации с производството на iPhone и е допустимо новата серия да закъснее с няколко седмици, заяви анализатор от HIS по-рано тази седмица. 

Основната причина за забавянето са локдауните в Китай, които още веднъж доведоха до затварянето на заводи и предприятия, а моделът, с който има най-големи усложнения, е новият iPhone 14 Max.

Припомняме, че iPhone 14 Max замества iPhone mini и ще предложи на почитателите на марката по-голям телефон на по-достъпна цена. 

Според HIS забавянето при производството на модела е с към три седмици. 

Преди няколко дни Минг-Чи Куо от TF Securities потвърди тези клюки, само че също по този начин съобщи, че Apple може да преодолее компликациите и въпреки всичко да успее да показа iPhone 14 през септември. 

В края на седмицата също по този начин стана ясно, че Аpple най-вероятно ще създаде с към 20 милиона по-малко бройки iPhone 14 от в началото плануваните 240 милиона.

Причините за това са продължаващата инфлация, която понижава покупвателната дарба на потребителите, и затруднените вериги на доставки.

Тези данни са в крайник с прогнозата на Strategy Analytics за стесняване на световните доставки на смарт телефони с до два % през актуалната година.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР