През 2020 г. 8,6 на сто от населението на ЕС,

...
През 2020 г. 8,6 на сто от населението на ЕС,
Коментари Харесай

Колко българи не могат да си позволят месо

През 2020 година 8,6 на 100 от популацията на Европейски Съюз, както и всеки пети европеец, изложен на риск от беднотия (21,7 на сто), не са могли да си разрешат да се хранят с месо, риба или вегетарианския им еквивалент всеки втори ден, регистрира Евростат, представен от Българска телеграфна агенция.
 
Освен това 3,3 на 100 от популацията на Европейски Съюз и всеки десети европеец, изложен на риск от беднотия (9,7 на сто), не са могли да си разрешат връзка с интернет. Това са два от общо 13 индикатора, които са употребявани за установяване на степента на тежка материална и обществена мизерия.
 
Най-висок дял хора, изложени на риск от беднотия, неспособни да си разрешат хранене с месо, риба или вегетарианския им еквивалент, е регистриран в България (54,6 на сто), следвана от Гърция (45,6 на сто) и Словакия (36 на сто).

За сметка на това Кипър (3,8 на сто), следван от Ирландия (3,9 на сто), Люксембург и Нидерландия (6,6 на 100 и в двете страни) са с най-нисък дял.

Около 870 000 души в България се затрудняват от повишаването на живота

Най-висок дял хор, изложени на риск от беднотия, неспособни да си разрешат връзка с интернет, е регистриран в Румъния (40,9 на сто), следвана от България (26,6 на сто). На дъното са Швеция (1,1 на сто), следвана от Нидерландия и Люксембург (1,3 на 100 и в двете страни), в които този дял е най-нискък.
 
 istock istock
И при двата индикатора дяловете са били по-ниски във всяка страна за цялото население по отношение на хората, изложени на риск от беднотия.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР