През 2019 година в Народното събрание ще бъде внесен за

...
През 2019 година в Народното събрание ще бъде внесен за
Коментари Харесай

Създават военновъздушно училище в Долна Митрополия


През 2019 година в Народното събрание ще бъде импортиран за гласоподаване план на решение за основаване на Военновъздушното учебно заведение (ВВУ) в Долна Митрополия. Това стана ясно през вчерашния ден на полемика на тематика “Военно учебно заведение, хрумвания и работещи модели”.

Дискусията се провежда от Министерство на защитата, след направеното от ръководителят на Комисията по от защита ген. Константин Попов, предложение за основаване на работна група от представители на министерствата на защитата и образованието, на военните висши учебни заведения и други звена за ускорение на процесът по основаването на Военновъздушното учебно заведение.

"На три съществени неща е належащо да отговори ВВУ: първо, на условията към новата среда на сигурност; второ - модернизацията на въоръжените сили; трето - военновъздушните сили би трябвало да затворят цикъла сред просветителната подготовка и действителните качества ", сподели по време на полемиката ръководителят на комисията ген. Константин Попов.

Той благодари на участниците в полемиката за желанията на всички институции за основаване на ВВУ.

На полемиката участваха членовете на комисията по защита, които споделиха, че ще поддържат предлагането за основаване на учебното заведение, министърът на защитата, представители на министерство на образованието, Националния боен университет “В. Левски”, Военна академия “Г.С. Раковски”, Висше военоморско учебно заведение “Н. Й. Вапцаров” и други, от всички парламентарни групи, показаха своето увещание, че техните парламентарни групи ще гласоподават “за” възобновяване на Военновъздушното учебно заведение Долна Митрополия. offnews.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР