През 2019 година той обяви /б.р. Иван Гешев/, че това

...
През 2019 година той обяви /б.р. Иван Гешев/, че това
Коментари Харесай

Иво Мирчев: Гешев изведнъж хареса разделението на властите, не беше така

" През 2019 година той разгласи /б.р. Иван Гешев/, че това с разделянето на управляващите не му хареса. Днес обаче той вижда опасност при разделянето на управляващите. Става дума за декларация на ръководещото болшинство. Декларация, която сме правили нееднократно и преди да бъдем в Народното събрание. Протестирали сме, затваряли сме улици и булеварди ".

Това сподели депутатът от " Демократична България " Иво Мирчев в студиото на " Денят ON AIR ".

Според него основният прокурор няма никаква поддръжка.

" Да си основен прокурор не е огромна житейска задача, не би трябвало да е огромен проблем той да подаде оставка. В нашата декларация изброихме с обстоятелства за какво считаме по този начин. Нашата цел е друга, не да сменим Гешев и да сложим Иван Иванов или Георги Георгиев. Искаме да променим законите ", добави Мирчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той счита, че е значимо дали Движение за права и свободи и ГЕРБ, които обявиха, че са отворени към такива промени, ще ги поддържат.

" Днес не реагираха на настояването ни за оставка. Надявам се Движение за права и свободи да са откровени в поръчката, която вършат. В предизборната стратегия на ГЕРБ е записано, че те ще се борят за правосъдна промяна. Да се надяваме, че те ще изпълнят това заричане към своите гласоподаватели ", акцентира националният представител от Демократична България.

Мирчев разяснява и случая със Сотир Цацаров, на който беше лишен достъпът до класифицирана информация от ДАНС.

" Целта не е да го сменяем с някой наш човек, а желаеме да променим закона, тъй че КПКОНПИ да няма алтернатива да се трансформира в бухалка против неуместни. Дали е имало напън или не - всеки може да твърди каквото желае ", добави Иво Мирчев.

По думите на депутата те би трябвало да бъдат подведени под отговорност.

" Г-н Цацаров продължава да е началник на КПКОНПИ, само че не може да извършва функционалностите си, защото няма достъп до най-високо равнище. Трябва да си върнем страната, а това ще мине през правосъдна промяна. Една от най-важните тематики в дълготраен проект е действието на правосъдната система. Нямаме доста време, защото и хората няма да ни търпят дълго ", уточни Мирчев.

Народният представител от Демократична България напомни, че и оставката на шефа на " Булгаргаз " е поискана.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР