През 2019 година Монтана ще има най-големия си бюджет от

...
През 2019 година Монтана ще има най-големия си бюджет от
Коментари Харесай

Монтана с най - голям бюджет от 20 години насам

През 2019 година Монтана ще има най-големия си бюджет от 20 години насам. Това заяви кметът Златко Живков по време на разискването му с жители през днешния ден.

Размерът му е 44 700 000 лева Парите ще стигнат за прехрана на образованието, обществените действия, културата, спорта. Увеличение на заплатите ще получат учителите, само че общинските чиновници - не. Общината ще продължи работата си по планове с европейско финансиране,с които се ремонтират учебни заведения, детски градини, улици.

Общината отделя 22 000 лева за поддръжка на надарени деца. 10 000 лева се отделят за млади фамилии, които желаят да стартират личен бизнес.За пръв път общината ще финансира при избрани условия новородени деца. 10 000 лева се плануват за студенти по медицина и педагогика, които поемат задължението да работят след завършването си в Монтана.

Бюджетът ще бъде разискван и с представители на образованието, обществените действия, културата,спорта, в селата на общината. Готвим се общо за 30 разисквания, посочи Златко Живков. План-сметката ще бъде гласувана от общинския съвет на 24 януари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР