През 2019 година можем да станем свидетели на исторически дамски

...
През 2019 година можем да станем свидетели на исторически дамски
Коментари Харесай

Формула 1 за жени?

През 2019 година можем да станем очевидци на исторически дамски авто шампионат. Предложението за него пристигна още предходната година, а ESPN съобшава, че проектите към този момент са много напреднали. Състезанията ще бъдат шест на брой – пет от тях в Европа и едно в Америка – като първенецът ще получи тест с най-новия болид на Формула 1.
Базираната в Лондон компания, която насочи бизнес предлагането, има много амбициозни цели. Според притежателите й шампионатът ще се трансформира във втория най-известен след Формула 1 в границите на 3 години след дебюта си.



Според ESPN редица телевизионни компании са показали интерес към евентуалните серии. Той е подсилен и от испанския водач Феликс Портейро, който бе съперник на Люис Хамилтън в GP2.

Моторспортът остава най-големия спорт без конкуренция за дами, макар че в никой шампионат не съществува изискване, отхвърлящо нежния пол от високите равнища на моторния свят. Идея за сходен формат имаше и към този момент някогашният началник на Ф1 Бърни Екълстоун през 2015-а, само че тя не срещна нужната поддръжка.

Последната жена във Ф1 бе Сузи Волф, само че тя по този начин и не съумя да си завоюва спортно място на стартовата решетка и след редица от проби с болида на Уилямс, завърши карерата си.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР