През 2019 г. за изборите за Европейски парламент МВР отчита

...
През 2019 г. за изборите за Европейски парламент МВР отчита
Коментари Харесай

Във Варна, Плевен и Монтана най-много сигнали за нарушения в деня на изборите

През 2019 година за изборите за Европейски парламент Министерство на вътрешните работи регистрира с 46.3% по-малко сигнали сигналите спрямо предходните избори за Екологичен потенциал през 2014 година Тогава сигналите са били 572 броя. Данните показа вътрешният министър Младен Маринов по време на присъединяване му във вътрешната парламентарна комисия.

В процеса на подготовка и в самия ден на изборите на 26 май са получени и отработени общо 307 сигнала за нарушаване на изборния развой. В ОДМВР Варна сигналите са 29, Плевен - 25, Монтана - 22, Бургас - 20, Пловдив - 19, Велико Търново - 18, Видин - 17, Враца - 17, Стара Загора - 17, Хасково - 16, Столична дирекция на вътрешните работи - 14. В Габрово, Шумен, Силистра и Смолян сигналите за нарушавания на изборния развой са били сред 1 и 3.
 Министерство на вътрешните работи не може да влиза в необитаеми къщи без позволение
Министерство на вътрешните работи не може да влиза в необитаеми къщи без позволение

Не можем да влияем на държанието на ревностните убийци, призна Маринов

На телефон 112 са получени 168 сигнала , които са предадени за инспекция по способените структури. На откритата линия в ситуационния център на Министерство на вътрешните работи са получени 66 сигнала. За интервала от началото до края на май 2019 година са формирани общо 25 наказателни производства , от които 15 досъдебни производства по общия ред и 10 бързи полицейски производства.

От формираните 25 досъдебни производства 22 са за закононарушения срещу политическите права на жителите и 3 са по член 216 от Наказателния кодекс. Маринов увери, че нямало неизпитан сигнал и против хора, за които имало данни, че са правили закононарушения срещу политическите права на жителите.

Силовият министър се похвали, че Министерство на вътрешните работи и прокуратурата работили в цялостен синхрон по време на изборите за Европейски парламент, само че имало проблеми с извозването на машините за електронно гласоподаване. Вътрешното ведомство е взело всички ограничения да не позволен нарушение на политическите права на жителите, в това число и в регионите, които са уязвими.
 Младен Маринов удовлетворен от реакцията при поройните дъждове
Младен Маринов удовлетворен от реакцията при поройните дъждове

По думите му вътрешното ведомство поддържа контакт с всички институции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР