През 2019 г VMware придобива компанията за киберсигурност Carbon Black,

...
През 2019 г VMware придобива компанията за киберсигурност Carbon Black,
Коментари Харесай

В съвременния свят, базиран на технологии, киберсигурността е от жизненоважно значение за всеки бизнес – Венцислав Почекански, VMware

През 2019 г VMware придобива компанията за киберсигурност Carbon Black, основана в Масачузетс, Съединени американски щати.  Тя е водач на пазара в сегмента дейната отбрана и на процедура създава програмен продукт за отбрана на крайни устройства и облачни приложения, предотвратяващ офанзиви и допускащ разкриване на злонамерено държание в мрежата. Година по-късно в София започва работа нов екип от експерти, продължаващ работата на компанията, под шапката на VMware. Наред с офисите в Съединени американски щати, Израел и Индия в България се интегрира целият витален цикъл на продукта на Carbon Black. Тук, в София, се прави създаването, тестването и внедряването в облака. Екипът към този момент наброява 50 индивида, а упоритостите са за година той да нарасне двойно. За повече детайлности и в забавен диалог за киберсигурност се срещаме с Венцислав Почекански, старши шеф „ Развойна активност “ във VMware България и началник на VMware Carbon Black в България.
Какво значи човек да има 20 години в създаването на програмен продукт?
Наистина към този момент над 20 години се занимавам с създаването на програмен продукт. Започнах като софтуерен инженер в Sciant, който по-късно стана част от VMware. По този метод участвах интензивно в развиването на VMware България като новаторски R&D център за компанията като цяло.

Преди две години стартирах R&D екип на Docker в България, който година по-късно бе добит и по този начин проектите за развиване на екипа у нас се трансформираха. В същото време се отвори опция да се причисля назад към VMware, с цел да оказа помощ в построяването и стартирането на R&D екипа на Carbon Black.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР