През 2019 г. Тобиас Баумгаертнер успява да заснеме романтичен кадър

...
През 2019 г. Тобиас Баумгаертнер успява да заснеме романтичен кадър
Коментари Харесай

Романтичен кадър на прегърнати пингвини спечели престижна фотографска награда

През 2019 година Тобиас Баумгаертнер съумява да снима сантиментален кадър на два пингвина, изгубили сътрудниците си, които прегърнати гледат нощните светлини на Мелбърн, Австралия, предава БТВ.

Фотографът споделя фотографията в "Инстаграм " профила си при започване на COVID-19 пандемията през март 2020 година, с цел да повдигне духа и настроението на хората в сложните и несигурни времена, като фрагментът бързо става сензация, събирайки хиляди лайкове, мнения и споделяния.

Така че е изцяло естествено фотографията на Баумгаертнер, която беше измежду финалистите за премията на общността на Ocean Photography Awards през 2020 година, да завоюва оценката при обществения избор.

По-светлият пингвин е стара женска, чийто сътрудник е умрял през предходната година, а по-тъмният пингвин е по-млад мъжки, изгубил половинката си преди две години. Биолозите са ги последвали и следили, до момента в който се срещат всяка вечер, с цел да се утешат с прегръдка и да се любуват с часове на нощните светлини на Мелбърн, които съзерцават дружно.

"Тази фотография се трансформира в знак на единодушие и обич. Времената към момента не са лесни за доста от нас. Истински късметлии са тези, които по време на такива времена, могат да бъдат с индивида и хората, които най-вече обичат ", споделя немският фотограф.

"Докато всички останали пингвини спяха или тичаха в близост, тези двамата като че ли просто стояха там и се любуваха на всяка секунда, която имаха дружно, прегръщайки се един за различен с крилете си, говорейки си пингвински неща ", споделя той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР