През 2019 г. ще бъдат въведени електронните винетки за леките

...
През 2019 г. ще бъдат въведени електронните винетки за леките
Коментари Харесай

Николай Нанков: Винетките няма да поскъпват и догодина

През 2019 година ще бъдат въведени електронните винетки за леките коли, а за товарните коли над 3,5 тона ще бъдат въведени тол такси. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков Николай Нанков е министър на районното развиване и... към профила.

По този метод се обръща наклонността на финансиране на рехабилитацията на пътищата, защото няма друга страна, в която пътният бранш да се устоя от леките коли, съобщи Нанков.

Той посочи, посредством 2018-та и 2019 година няма да има покачване на цените на винетките.

Българинът в последните години пътува повече – по време на коледните и новогодишните празници отчетохме знаичтелно нарастване на трафика по автомагистралите, главно по автомагистрала "Тракия ". Магистрала "Тракия " отесня, ето за какво започнахме изследване за разширението й в правата София-Пловдив. Мисля, че това е реализируемо, изключително след въвеждането на тол таксите, уточни районният министър.

Още след първата година на въвеждането на тол таксите да генерираме запас към 1 милиарда лева, което е три пъти повече от в този момент събираните доходи. Така ще можем да рехабилитираме второкласните пътища и да доизграждаме автомагистралите, сподели Нанков, като заяви, че се чака постъпленията от винетни такси да бъдат с към 10 млн. лева повече, към 360 мн. лева

Министърът на районното развиване и благоустройството разкри още, че през 2018 година продължава строителството на автомагистралите "Хемус " и "Струма ", като се чака Струма да бъде приключена като се изключи частта й в Кресненското дефиле и правата Благоевград-Крупник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР