През 2019 г., по времето когато все още беше държавен

...
През 2019 г., по времето когато все още беше държавен
Коментари Харесай

Борисов подарил пушка за 8500 долара на Тръмп

През 2019 година, по времето когато към момента беше държавен глава на Съединени американски щати, Доналд Тръмп и неговият държавен секретар Майк Помпейо, а също и първата дама Мелания Тръмп, са получили дарове в размер на над 120 000 хиляди $ от задгранични водачи, гостуващи им в Съединени американски щати, или при техни визити зад граница, написа английският в. " Дейли мейл ". Изданието се базира на данни от отчет по тематиката във Федералния указател на Съединени американски щати, изработен публично притежание през вчерашния ден.

Сред подаръците е кутия за бижута от същинско сребро, поднесена от английската кралица Елизабет Втора на брачната половинка на Тръмп - Мелания. На Доналд Тръмп пък кралицата подарила комплект за писане и съкратената версия на копие от първото издание на " Втората международна война " на Уинстън Чърчил. По време на визитата си във Англия през 2019 година Тръмп е получил и два револвера като подарък.

През същата година тогавашният български министър председател Бойко Борисов е подарил на Тръмп пушка кремъклийка от епохата на Османската империя, оценена на 8500 $. Чешкият министър председател Андрей Бабиш пък е дал на Тръмп револвер чешко произвеждане на стойност 710 $.

Тръмп е получил и бронзова статуя на арабски кон от престолонаследника на Бахрейн на стойност 7200 $ и статуетка на арабски орикс от злато, оникс, смарагди и диаманти на стойност 6300 $ от емира на Катар. Президентът на Египет пък подарил рамка за фотоси с изображението на Тръмп от драгоценен метал от едната страна и герба на Египет от другата на стойност 4450 $. А президентът на Виетнам дал на Тръмп негово изображение върху особено стъкло, оценено на 5200 $.

Всички тези дарове се предават от американските представители в Националния списък, съгласно разпоредбите на Съединени американски щати. Незаконно е те да задържат за себе си получените скъпи дарове, без да ги купуват и в случай че сходно нещо се случи, то може да се стигне до санкция.

Сред нещата, които пък първата дама е получила през 2019 година, има диамантени обеци на стойност 470 $ от чешкия министър председател, лакирана кутия с японски претекстове и подписана фотография от императрицата на Япония на стойност 1130 $, перлени обеци на стойност 2600 $ от брачната половинка на тогавашния японския министър председател Шиндзо Абе, перлени обеци на стойност 700 $ от брачната половинка на австралийския министър председател. Мелания също е трябвало да съобщи на архива подаръците.

Любопитното е, че Помпейо пък е получил японско уиски по време на аудиенция в Япония през юни 2019 година за срещата на върха на Г-20, извършена там. Бутилката е коствала 5800 $ и се оказва, че в този момент тя липса от архивите и е почнало следствие по случая. Представител на Помпейо съобщи, че някогашният държавен секретар въобще не е знаел за въпросния подарък и че никой не се е свързал с него по отношение на следствието на изчезналата бутилка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР