През 2019 г. на автосалона в Женева италианската компания Alfa

...
През 2019 г. на автосалона в Женева италианската компания Alfa
Коментари Харесай

Alfa Romeo Tonale прави прехода към електрическото бъдеще

През 2019 година на автосалона в Женева италианската компания Alfa Romeo показа концептуалния кросоувър Tonale, който очарова специалистите и се хареса на множеството фенове на марката. Сега, три години по-късно, Alfa Romeo показа напълно новия сериен кросоувър, който носи същото име – Tonale. Името е определено в чест на планинския проход Тонале (на италиански Passo del Tonale), който се намира високо в Северна Италия през Ретските Алпи, сред Ломбардия и Трентино.



Новото Alfa Romeo Tonale отбелязва трансформацията на именитата италианска марка и прави радикална еволюция към новата епоха на съгласуваност и електрификация. Новият кросоувър Tonale остава правилен на достоверните полезности и спортния дух на Alfa Romeo, датиращи още от 1910 година.

Моделът пленява с безпогрешно различим и хубав италиански дизайн, добавяйки най-модерни технологии, новаторски програмен продукт и електрифицирани задвижващи системи. Неговата задача е да преоткрие спортното шофиране за XXI век, като в същото време дава нови услуги за клиентите. Той е предопределен за хората, които водят деен метод на живот в огромните градове.



Серийният модел Alfa Romeo Tonale остава правилен на дизайна на концептуалния автомобил, от който произлиза. В компактните размери на колата с дължина 4,53 метра, ширина 1,84 метра и височина 1,60 метра се съчетават уникалността на италианския дизайн, истинският дух на легендата и актуалният жанр на Alfa Romeo. Новият кросоувър Tonale се отличава с прочувствен и насочен към бъдещето дизайн.

Някои стилистични черти са познати от предходни модели на марката, които имат своето значимо място в историята на автомобилната промишленост. Сред тях са линията, разпрострялата се по цялата дължина на автомобила, от предните фарове до задната част, напомня оформлението на Giulia GT. Елегантните раздути форми са възприети от емблематични модели като 8C Competizione.



Ефектната предна част концентрира погледите върху неподражаемия претекст Trilobo и отличителния щит Scudetto. Забележителните фарове 3+3 с дизайн на синусоиди с нова напълно LED адаптивна матрична технология припомнят гордия тип на модела SZ Zagato и на прототипа Proteo. Трите светлинни модула във всеки фар са създадени взаимно с Marelli и обезпечават по едно и също време дневни светлини, динамични мигачи и осветителна функционалност, която се задейства се всякога, когато лидерът отключва или заключва автомобила.

Задните светлини са завършени със същия дизайн като предните фарове във тип на синусоида, която напълно обгръща задната част на колата. Дизайнът на алуминиевите джанти с пет огромни овални отвора е напълно в стила на Alfa Romeo и припомня за спортните модели Quadrifoglio.



Интериорът на Alfa Romeo Tonale е въодушевен от богатата история на марката в моторните спортове. Фокусът е ориентиран върху лидера, който има елементарен достъп до всички контролни уреди за по-безопасно и спортно чувство при шофиране.

Пред лидера се намират два хоризонтално ситуирани екрана – главен 12,3-инчов инструментален екран и 10,25-инчов централен сензорен екран и функционален интерфейс за бърза и лесна работа, без лидерът да отклонява вниманието си от пътя. За директното ръководство е инсталиран състезателен волан с три спици.



На пасажерите е предоставено идеалното пространство за удобно дълго пътешестване. Всеки подробност е завършен с педантично внимание и блян към най-високо качество. Най-новите технологии за ръководство, комфорт и съгласуваност са причина за мощни страсти, само че преди всичко постоянно е удоволствието от спортното шофиране.

Стандартно Alfa Romeo Tonale разполага с напълно нова вградена информационно-развлекателна система с интеграция за гласов помощник на Amazon Alexa. Тя предлага наличие, функционалност и услуги, които се поддържат настоящи посредством адаптивна операционна система Android и съгласуваност 4G с актуализации по въздуха.



Новото Alfa Romeo Tonale ще се предлага в две равнища на електрификация - Hybrid и Plug-in Hybrid Q4. Версията Hybrid съчетава 1,3-литров 4-цилиндров турбобензинов мотор с мощ 160 к.с. Той е комбиниран със 7-степенна автоматизирана трансмисия с двоен съединител и 48-волтов електромотор P2 с въртящ миг 55 Нм.

Моторът може да задвижва колелата, даже когато моторът с вътрешно горене е изключен. Трансмисията разрешава тръгване и придвижване в електрически режим при ниски скорости и при паркиране. Освен това Tonale ще се предлага и във версия Hybrid с мощ 130 к.с., още веднъж в комбиниране със 7-степенна автоматизирана трансмисия и 48-волтов електродвигател P2.



По-мощната версия Plug-in Hybrid Q4 разполага с мощ 275 к.с. и задвижване на всички колела. Тя форсира от 0 до 100 км/ч единствено за 6,2 секунди и предлага пробег в напълно електрически режим до 80 км в градски условия, а в смесен цикъл над 60 км. Задвижването на четирите колела Q4 обезпечава по-висока сигурност и наслаждение от шофирането.

Двигателната гама се добавя от нов 1,6-литров 4-цилиндров турбодизелов елемент с мощ 130 к.с. и оптимален въртящ миг 320 Нм. Той е комбиниран с 6-степенна автоматизирана трансмисия с двоен съединител и предлага задвижване на предните колела.



Новото Alfa Romeo Tonale разчита на самостоятелна система за окачване вид McPherson и с електронен самоблокиращ диференциал. Активното окачване с електронен надзор на амортисьорите в допълнение способства за отличното пътно държание.

Дигитален документ съхранява цялата информация за колата

С новия модел Tonale марката Alfa Romeo вкарва нова конструкция на гамата, което улеснява клиентите при конфигурацията на автомобила. Предлагат се две равнища на съоръжение – Super и Ti, които имат ясно дефинирани спецификации и дават отговор на условията на най-претенциозните клиенти.

Входното равнище Super може да бъде персонализирано с пакета Sprint, който включва голям брой варианти с очебийно състезателен акцент. Нивото на съоръжение Ti носи спомагателна грациозност и характерен темперамент. Към него може да се добави пакетът Veloce, с цел да се доближи върха във връзка с представянето на пътя и спортното шофиране.



С представянето на Tonale марката Alfa Romeo започва поетапно на другите пазари серия от нови услуги, които предефинират връзката с клиентите и ще покрият цялата гама на марката. При покупка клиентът може да задейства договорката онлайн в удобната конюнктура на своя дом, посредством три елементарни стъпки с достъп до интерфейс, еднакъв с този, употребен от дилърите.

Бъдещите притежатели на Tonale получават цифров документ, който съхранява информация за потреблението на транспортното средство в целия му витален цикъл. Така притежателят получава редица преимущества във връзка с отбраната на остатъчната стойност. Наличието на удължена гаранция на Alfa Romeo пази главните съставни елементи на автомобила до 5 години. Гаранцията за батериите в хибридите е удължена до 8 години или 150 000 км.



Услугата Alfa Romeo Certified е насочена към клиентите на пазара на използвани коли. Основните характерности на услугата са гаранционното покритие е еквивалентно на това на нов автомобил, " Удовлетворение или връщане на парите ви” в границите на 10 дни или 1000 км, без разноски за поддръжка за 15 000 км или 1 година, инспекция по 120 точки, определени сервизни и финансови услуги, тест драйв и денонощна пътна помощ в Европа по време на гаранционния интервал.

Новата услуга Alfa Romeo Videocheck е основана за бистрота към клиентите и включва снимането на работата в сервиза с видеоклип, който да съпровожда съответните разноски за ремонт. Клиентът ще има опция да одобри офертата отчасти или изцяло или да я отхвърли.



Новото Alfa Romeo Tonale се създава в актуализирания цех на марката в Помиляно д’Арко в Неапол. Миналата година заводът на Alfa Romeo претърпя главен ремонт и в този момент разполага с най-иновативните технологии за произвеждане на хибридни модели и способи, щадящи околната среда. Производствената линия е оборудвана със супермодерни технологии и е предопределена особено за Tonale.

Източник:
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР