През 2019 г. група граждани от Виетнам била преведена нелегално

...
През 2019 г. група граждани от Виетнам била преведена нелегално
Коментари Харесай

Румънец отива на съд заради незаконно превеждане на мигранти през Кулата

През 2019 година група жители от Виетнам била преведена незаконно в Гърция и настанена в Атина. Целта на мигрантите била да стигнат до страна в Западна Европа, оповестяват от прокуратурата.

Организаторът им се свързал с обвинения и двамата се уговорили той против възнаграждение да извърши превеждането на непознатите жители през българо-гръцката и българо – румънската граница, както и превозването им до Румъния.

През юли 2020 година обвиненият се обадил на различен мъж и му предложил против положително заплащане да извърши курс от Румъния до Гърция и назад. По време на среща в Румъния той го склонил да преведе 6-ма жители на Виетнам през държавните граници на Гърция, България и Румъния без позволение на надлежните органи на властта.

За задачата обвиненият наел микробус, като в дъното на товарното помещение на транспортното средство, зад шофьорската и пътническите седалки, построил тайник. За да не разсъни подозрение у граничните чиновници, обвиненият купил няколко кашона с хранителни артикули, които поставил в товарното помещение на микробуса. Дал подробни указания на водача по отношение на маршрута, паркирането, местоположението на мигрантите и укриването им в тайника.

На 24.07.2020 година, при прекосяване на Кулата – Промахон, микробусът бил спрян за инспекция. Служители на ГПУ Петрич разкрили укритите в него виетнамски жители.

Шофьорът бил притеглен към наказателна отговорност. Той се е признал за отговорен за осъщественото от него незаконно действие. Делото против него е завършило с наложено наказване от 1 година и 6 месеца „ отнемане от независимост “ с 3-годишен изпитателен период и санкция в размер на 10 000 лв..

Обвиняемият е предаден на съд за това, че като подстрекател и помощник съзнателно е склонил водача, против възнаграждение, да преведе през държавната граница задгранични жители, измежду които имало и малолетни лица, без позволение на надлежните органи на властта.

Предстои делото да продължи в съда.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР