През 2019 г. 16% от сделките с недвижими имоти в

...
През 2019 г. 16% от сделките с недвижими имоти в
Коментари Харесай

Пандемията и сделките с недвижими имоти

През 2019 година 16% от покупко-продажбите с недвижими парцели в Париж са били осъществени от чужденци. Това е с 1% повече по отношение на 2018-а, сочат данните на Нотариалната камара. В ТОП 3 на най-многото задгранични купувачи влизат и китайците.

Със 6.4% са се нараснали цените на парцелите през предходната година по отношение на 4.5% през 2018-а, сочат данните на консултантската компания Savills. На първо място по повишаване е Берлин – 8%.

„ Ако се абстрахираме от въздействието на ковид, то Париж е един от главните градове за инвестиция от чужденци през настоящата година и то с помощта на редица фактори. Цените ще порастват, в това число и с помощта на изграждащата се сега високоскоростна железопътна линия Grand Paris Express”, шефът на отдел „ Проучвания” на уеб страницата за недвижими парцели Juwai IQI Джордж Хмиел. Според него, търсенето и цените на парцелите в Париж ще бъдат „ подгрени” и от излизането на Англия от Европейския съюз, което ще докара до всеобщо прекачване на централните офиси на доста компании от Лондон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР