През 2019-а ще бъде завършен първият етап от ремонта на

...
През 2019-а ще бъде завършен първият етап от ремонта на
Коментари Харесай

Фандъкова Обяви Грандиозни Проекти В София През 2019!

През 2019-а ще бъде приключен първият стадий от ремонта на Западния парк и ще бъде построен първият аквапарк в новия парк " Възраждане ". За задачата ще бъдат отделени 10 млн. лева

Идеята е върху 6,6 дка да се построява аквапарк и басейни с минерална вода, а с 18,2 дка се уголемява паркът. Аквапаркът ще разполага с 5 открити басейна, като акценти са трите водни пързалки, детския и бебешкия басейн. Пързалките ще са високи 8 м. за хора с растеж над 130 см. Зоната е планувана основно за деца. Пързалки които не са водни, пък ще потеглят от покрива на 3-етажна постройка, вътре в която ще има СПА център, сладкарница и съблекални. Там ще има и под земята басейн е с размери 25 на 15 м и 6 коридора. Той ще може да се употребява и за тренировки на плувци.

Третата основна задача за идната година е цялостната реорганизация на улици и булеварди. Ще бъдат издигнати и 15 нови детски градини. С това ще бъдат обезпечени места за всички деца над 3-годишна възраст. Догодина ще бъде приключена и първата цялостна рационализация на 13 учебни заведения и 13 детски градини в регионите " Илинден ", " Надежда ", " Красна поляна " и " Връбница ".

Проектобюджетът на Столичната община за 2019 година е 1,623 милиарда лева

306 млн. лева са отделени за строителството на първия и втория сектор от третата линия на метрото. 47,5 млн. лева отиват за създаване и ремонт на съществени улици и булеварди. В тях влизат 15 огромни обекта - разширението на бул. " Филип Кутев ", последният сектор от бул. " Монтевидео " при новата метростанция, южното платно на бул. " Тодор Каблешков " (от бул. " България " до ул. " Костенски водопад " ), пробива на бул. " Петър Дертлиев ", Източната дъга от бул. " Ботевградско шосе " до Северна скоростна дъга, както и местна улична мрежа, която обслужва тангентата, бул. " Първа българска войска ", бул. " Президент Линкълн ", ул. " Народно хоро " в регион " Овча купел ", ул. " Житница ", реорганизация на бул. " Скобелев и транспортния тунел на НДК, главен ремонт на ул. " Кукуш ", ул. " Йосиф Щросмайер ", ул. " Коперник ", ул. " Атанас Узунов " и главен ремонт на зоните на централна градска част.

4,5 млн. лева ще бъдат вложени в създаване на улично осветяване. Догодина ще бъде пуснато и напълно новото тролейбусно трасе от кв. " Манастирски ливади " до " Люлин ". 17,6 млн. лева ще бъдат вложени в главния ремонт на две основни трамвайни трасета - по бул. " Цар Борис III " и по ул. " Каменоделска ". С 32,8 млн. лева пък ще бъдат купени 13 нови нископодови трамвая. Отделно дружно с общинското сдружение " Столичен автотранспорт " влагаме към 100 млн. лева в нови рейсове.

В непорочност и възобновяване и поддържане на паркове, градски градини и междублокови пространства ще бъдат отделени 167 млн. лева 17,9 млн. лева е инвестицията във възобновяване на паркове. Продължава ремонтът на Западния парк, както и нови алеи и облагородяване на Южния парк, Северния парк, Борисова градина и парк " Заимов ". От тях 4,5 млн. лева ще бъдат вложени във възобновяване на детски площадки. 693 хиляди лева отиват в продължаващата реорганизация на Зоологическата градина.

18,8 млн. лева са отделени за създаване на 15 нови детски градини и цялостни реконструкции с разширения на остарели. Започваме строителство на нови детски градини в " Манастирски ливади ", регион " Триадица ", във кв. " Кръстова вада " регион " Лозенец ", в кв. " Курило ", Нови Искър, две здания в регион " Студентски ", в регион " Овча купел " и в кв. " Горна Баня ", в регион " Подуяне ". Реконструкции и разширения на детски градини дружно с създаване на физкултурни салони е планувано в регионите " Искър ", " Красно село ", в кв. " Павлово " и кв. " Княжево " - в регион " Витоша ", в " Люлин " и " Изгрев ". 42,1 млн. лева е инвестицията в главен ремонт и енергийна успеваемост на 26 учебни заведения и детски градини в регионите " Красна поляна ", " Надежда ", " Връбница ", " Илинден " и Френската гимназия.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР