През 2019-а година със средства от бюджета, Оперативна програма "Транспорт

...
През 2019-а година със средства от бюджета, Оперативна програма "Транспорт
Коментари Харесай

Аврамова: През следващата година ще се строят пътища за близо милиард лева


През 2019-а година със средства от бюджета, Оперативна стратегия "Транспорт и транспортна инфраструктура " и Механизъм "Свързана Европа " ще се построяват близо 119 километра нови пътища, заяви в изявление за Българска телеграфна агенция министърът на районното развиване и благоустройство Петя Аврамова. Индикативната стойност на тези обекти е за към един милиард лв.. Паралелно с това се правят рехабилитация и съществени поправки на 709 километра републикански пътища, посочи още министър Аврамова. Инвестициите са в размер на близо 516 милиона лв., добави тя.

Общо плановете, на които тази година е дадена зелена светлина, са за 3,7 милиарда лв., сподели министър Аврамова. Тя подсети за квалифицираната нова разпоредба за планиране на пътища, в която една от ограниченията за възстановяване на сигурността на пътешестване е завишаване на условия за отводняване на пътното платно, с цел да се избегне основаването на условия за "аквапланинг ". В секторите с по-сложно придвижване ще се слага осветяване, с цел да се обезпечи по-голяма видимост и сигурност. Дава се по-голяма независимост при установяване на планова скорост за всеки клас път според от транспортните функционалности на пътищата, техните характерности и особеностите на терена.

Министър Аврамова сподели, че от 2007-а година до края на настоящия програмен интервал са осъществени или ще бъдат осъществени вложения в размер на близо 662,4 милиона лв. за възстановяване на пътната сигурност.

Инвентаризацията на републиканската пътна мрежа сподели, че в чудесно положение е настилката на 12% от пътищата, положително е на 27%, приемливо - на 23%, незадоволително на към 13% и неприятно на 25%, сподели още министър Аврамова. В най-лошо положение е третокласната пътна мрежа - данните демонстрират, че близо 8000 километра се нуждаят от ремонт. Необходимите вложения по предварителни данни са малко над 930 милиона лв. Необходимо е и обновяването на 112 пътни уреди, за които по първични оценки са нужни 165 милиона лв..

Петя Аврамова удостовери, че задачата на Министерството е Автомагистрала "Хемус " да е подготвена до 2024-а година, а при добра организация, бързина и качество, автомагистрала "Струма " да бъде приключена в плануваните периоди - до 2023-а година, и да няма загуба на европейско финансиране.

По отношение на Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилните жилищни здания министър Аврамова заяви, че програмата следва да завърши в този си тип през 2019-а година, само че в развой на разискване са разнообразни разновидности за продължаването й.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР