През 2018-та 8-ма симфония от Малер ще звучи в зала

...
През 2018-та 8-ма симфония от Малер ще звучи в зала
Коментари Харесай

8-ма симфония от Малер събира 480 музиканти на сцената на зала България

През 2018-та 8-ма симфония от Малер ще звучи в зала " България " в осъществяване на 480 музиканти . Събитието ще се финансира през стратегия " Култура " и е в синхрон със декларираните цели, свързани с председателството на България на съвета на Европейски Съюз следващата година .

 100 хиляди лева повече, с цел да спортуват юношите в София
100 хиляди лева повече, с цел да спортуват юношите в София

За " София - европейска столица на спорта " правилото е " пари няма - действайте "

Венцислав Мицов разяснява, че е задоволен от въпросното решение. За читателите на news.bg Мицов показа: " Самият факт е страховит. С интерес чакам това събитие. Ще си купя билет и приканвам всички да побързат, тъй като в зала България няма доста места ".

8-ма симфония на Малер е в Топ 10 на най-великите симфонии в класацията, направена от BBC . Очаква се грандиозният театър да се състои на 28 юни 2018 година Тогава ще се съберат двата най-големи столични оркестъра - този на БНР и Филхармонията.

Мицов разяснява, че за жалост България си няма концертна зала, в която могат да се случват огромни типичен концерти. " Арена Армеец " не е подобаваща, а зала 1 на НДК няма подобаваща звучност. Остава зала " България ", която обаче, не е направена за толкоз доста реализатори. " Така че, ще има хорове и по балконите . Тази симфония е доста забавна. Изпълнявана е единствено два пъти в България досега и е доста подобаваща за това, което се случва следващата година. Като музикант съм извънредно удовлетворен, че това се случва. Това е сравнимо с осъществяването на Военния реквием на Британ предходната година ", разяснява още Мицов.

 И тази година Група 5 ще умува дали да поддържа бюджета на Следствен отдел към окръжна прокуратура
И тази година Група 5 ще умува дали да поддържа бюджета на Следствен отдел към окръжна прокуратура

Мицов: Работата в общинския съвет като присъединяване в шоуто на Къци Вапцаров

Като заместник-председател на отрасловата комисия по просвета в Столичния общински съвет Мицов разяснява, че ще инициира основаване на квота за дебют на млади реализатори, които да получават финансиране по програмата , защото програмата съгласно него става прекомерно експертна във връзка с писането на планове.

По думите му това се отразява на междинната възраст на хората, които печелят финансиране и заради тази причина Мицов съобщи, че би било добре да бъдат избрани квоти за млади реализатори и за дебют.

Според него е добре да се обмисли и отделянето на музиката от театралните изкуства, както и наложително присъединяване в безплатните образования за писане на планове. " Има какво да поработим в това отношение ", установи Мицов. Освен това по отношение на председателството той уточни, че чака работна група към заместник-кметът по просвета Тодор Чобанов да изготви предложение за регулация на местата за уличните музиканти. Темата бе повдигната около разискването на измененията в Наредба 1 за публичния ред. Очаква се точно в нея да бъде урегулиран въпросът на кои места могат да се разполагат уличните музиканти и мястото на актуалните представители на Street Art.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР