През 2018 година, въпреки лекото покачване на цените, търсенето на

...
През 2018 година, въпреки лекото покачване на цените, търсенето на
Коментари Харесай

Търсят жилища с по-голяма площ

През 2018 година, макар лекото повишаване на цените, търсенето на имоти за жилищно строителство ще продължи да се усилва, предвиждат от Arco Real Estate. Факторите, които въздействат на повишението на цените на терените в София и огромните градове са няколко, само че като съществена причина брокери от водещи организации за недвижими парцели дефинират по-голямото търсене на жилища от страна на купувачите и по-малкото предложение от страна на брокерите заради недостиг на нови жилищни парцели, написа в разбор на компанията.

Брокерите от Arco Real Estate са на мнение, че темпът на повишаване на цените последователно ще се успокои, само че ще резервира по-високите си равнища през цялата година. Въпреки това обаче търсенето на имоти за строителството на жилищни здания в София ще продължи да се усилва, защото вложителите следват желанията на хората, които желаят да се снабдят с нов жилищен парцел.

Основен приоритет на вложителите и през тази година остава откриването на задоволително огромни по повърхност терени на атрактивни местоположения, които да задоволят потребностите на купувачите и да понижат недостига на жилища.

Брокерските организации са на мнение, по-добрият стопански микроклимат в страната, опцията да се закупи ново жилище с ипотечен заем при ниски лихви, както и смяната в разбиранията на българския покупател към покупката на личен парцел, оказват доста огромно въздействие да подхващат значимата стъпка за покупка на ново жилище.

Днес, за разлика от преди няколко години, родният покупател е задоволително добре осведомен и търси да закупи жилище ново строителство, с по-голяма повърхност (двустайно, тристайно, многостайно или еднофамилна къща), със лично паркомясто, на отзивчиво място (в непосредственост до метростанция, лечебни заведения, учебни заведения, детски градини, зелени паркови площи, магазини), с бърза връзка до центъра на града.

Най-висок остава ползата към покупка на жилища в централните елементи на София и източните квартали, като най-търсените региони за миналата 2017 година са Лозенец, Зона Б – 18, Зона Б – 5, Кръстова Вада, Манастирски ливади – Изток, кв. Изгрев. Не липсва интерес и към по-нискобюджетните местоположения като Надежда, Люлин, Младост и Овча купел.

Наред с нарасналото търсене на терени за жилищни здания ще продължи да се усилва и търсенето на имоти за построяването на бизнес и офис здания в огромните градове на страната, предвиждат от компанията.

Търсенето на имоти за създаване на бизнес здания е концентрирано главно в градове като Пловдив, София, Варна и Бургас, където икономическото развиване и аутсорсинг секторът, бележат взрив през последните години.

В умозаключение може да се предвижда, че през 2018 година ще станем очевидци на увеличаващ се размер на строителството на жилищни, бизнес и офис здания, което респективно значи по-голям избор при търсенето и покупката на нов парцел в София и огромните градове.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР