През 2018 година компаниите със седалище в Съединените американски щати

...
През 2018 година компаниите със седалище в Съединените американски щати
Коментари Харесай

Данъчната реформа на Тръмп върна $900 милиарда печалби от чужбина в страната

През 2018 година фирмите със седалище в Съединените американски щати са отчели облага от $531 милиарда в чужбина, покачване от 13 % по отношение на миналата година. И са върнали рекордните $777 милиарда в Щатите, демонстрират данни, представени в последния седмичен отчет на Merill.

Преди измененията, влезели в действие при започване на 2018 година, фирмите избраха да оставят облагите си отвън Съединени американски щати, с цел да избегнат високото данъчно облагане. Общо към края на 2017 година сдруженията бяха натрупали $3 трилиона в чужбина.

Промените в данъчното законодателство обаче трансформираха това и започнаха да връщат капитала в Съединени американски щати. През първото тримесечие на 2019 година фирмите са върнали в допълнение още $100 милиарда - над два пъти средствата, вложени в чужбина.

Макар това да е по-бавен ритъм, по отношение на този, който видяхме предходната година, въпреки всичко е доста количество кеш и е надалеч над междинните $40 милиарда в тримесечията преди приемане на промяната.

Анализаторите на Merill разясняват още, че връщането на капитал в страната приказва добре и за бъдещето на финансовите пазари, защото част от средствата ще бъдат употребявани за назад изкупуване на акции и погашение на дял. През 2018 година фирмите са похарчили по тези две пера рекордните $1,26 трилиона. Данните за сдруженията от S&P 500 от началото на годината демонстрират, че наклонността продължава - и даже леко се забързва. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР