През 2018 г. трафикът на Черноморските летища се очаква да

...
През 2018 г. трафикът на Черноморските летища се очаква да
Коментари Харесай

През 2018 г. летище Бургас за първи път ще посрещне над 3 млн. пътници! Разширяват го през периода 2019-2020 г.

През 2018 година трафикът на Черноморските летища се чака да нарасне с към 10%, съгласно плануваните полети все още – забележителен растеж поради достиженията от 2017 година (8.42%) и 2016 година (22%).

Понастоящем най-големите пазари за Варна и Бургас са Русия, Германия, Англия и Полша. Очаква се спадът на съветските туристи да продължи, а пасажерите от последните три страни да се усилят, като полският пазар продължава да се развива – прогнозата за напредък е 30%-40% за 2018 година

" Миналата година растежът за Полша бе 70% и е отлично тази година да забележим, че Ryanair Sun ще извършва чартърни полети до Варна и Бургас от редица полски градове “, сподели Улрих Хеппе, основен изпълнителен шеф на " Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ АД. " Нараства и търсенето от Англия – Thomas Cook Airlines UK и TUI Airways започват летни полети до Варна от няколко английски градове, в това число Бирмингам и Манчестър “.

Освен Ryanair Sun, Thomas Cook и TUI Airways, 8 нови авиолинии са планувани за Варна: Победа, SUNDAIR GmbH, Brussles Airlines, Transavia Airlines, Corendon Airlines Europe, SkyEurope Airlines Hungary, Wings of Lebanon и Aircompany Armenia. Новите дестинации от Варна са 6: Касел в Германия (SUNDAIR GmbH), Залцбург в Австрия (Bulgarian Air Charter), Бирмингам във Англия (Thomas Cook Airlines UK), Харстад в Норвегия (Thomas Cook Airlines Scandinavia), Лион във Франция (Travel Service) и Кайро в Египет (Bulgarian Air Charter).

За Бургас новите авиолинии са 8: Ryanair, Аерофлот, Dart Airlines, Ryanair Sun, Blue Bird Airways, SкyEurope Airlines Hungary, Lufthansa и El Al Israel Airlines Ltd. Новите дестинации са 14: Мюнхен Меминген и Дюселдорф Везе в Германия (Ryanair), Милано Бергамо в Италия (Ryanair), Лвов в Украйна (Dart Airlines), Ротердам и Маастрихт в Холандия (Corendon Dutch Airlines), Лодз и Шимани в Полша (Enter Air & Small Planet Airlines), Лил във Франция (Small Planet Airlines), Йоребру и Норкьопинг в Швеция (BH Air), Вааса във Финландия (BH Air), Бейрут в Ливан (BH Air) и Техеран в Иран (BH Air).
В съпоставяне с първите 3 месеца на 2017 година, тази година за интервала януари-март трафикът на летище Бургас е повишен с 16.8%, а на летище Варна с 92.3%. Очаква се през 2018 година летище Бургас за първи път да посрещне над 3 милиона пасажери, а летище Варна над 2 милиона.

" Тези числа не съставляват проблем за летищата, само че все пак ние към този момент проектираме разширението на летище Бургас, което ще се случи в интервала 2019-2020 година “ съобщи Улрих Хеппе. " Ще разтеглим зоната за регистрация в Терминал 2, като предвиждаме до 12 спомагателни гишета за чекиране. Освен това, зоната за сигурност ще бъде актуализирана с спомагателни рентгенови машини, ще бъде прибавена спомагателна комерсиална повърхност и паркингът към терминала също ще бъде уголемен. “

Рехабилитира се и перона за обслужване на въздухоплавателни средства на двете летища. По този метод ще бъдат усъвършенствани местостоянките за обслужване на самолетите и ще се усили потенциала и успеваемостта.
Във Варна завършва и ремонтът на пътека за рулиране " Алфа “ – най-използваната и най-дълга пътека за рулиране. Ремонтът е подбуден от потребностите на по-големите въздухоплавателни средства и след него пътеката ще може да поеме даже самолети код " F ".

" Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ АД продължава да води договаряния за нови авиолинии и направления.

" Ние се вслушваме в клиентите си и знаем, че директни полети до Испания са доста мечтани – както постоянно ни се припомня на страниците ни във Фейсбук. Процесът на договаряния обаче е дълъг “ сподели Улрих Хеппе. " Например с Wizz Air преговаряхме повече от две години, а с Ryanair към година. Разбира се, ние продължаваме да работим за това повече самолети да кацат по черноморските летища. “

" Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ АД е германо-българскa компания, която завоюва концесия за ръководство на летище Варна и летище Бургас за 35 години. В взаимната компания Фрапорт има мажоритарен дял от 60%. Компанията ръководи и развива двете морски летища – порти към българското Черноморие, предоставящи непрекъснато обслужване: летище Варна в североизточна, а летище Бургас – в югоизточна България. “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ АД се грижи за повишение качеството на обслужване и цялостното преживяване на пасажерите, образованието и повишение квалификацията на чиновниците, възобновяване на техниката, въвеждане на нови технологии, както и разширение и модернизиране на инфраструктурата. През 2017 година летище Варна и летище Бургас посрещнаха повече от 4,9 милиона пасажери и повече от 37 000 полета на 99 български и задгранични самолетни компании, изпълняващи чартърни и постоянни полети до повече от 181 дестинации в Европа, Близкия изток и Северна Африка. Във “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ АД във Варна и Бургас работят повече от 630 непрекъснати и 1200 сезонни чиновници.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР