През 2018 г. ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 отчете отработени

...
През 2018 г. ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 отчете отработени
Коментари Харесай

9 млн. човекочаса без инциденти отбеляза ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“


През 2018 година Топлоелектрическа централа КонтурГлобал Марица Изток 3 регистрира отработени повече от 9 милиона човекочаса без произшествия на работното място. По този индикатор компанията се подрежда измежду най-хубавите в енергийния бранш.

„ Добрите индикатори в региона на здравословните и безвредни условия на труд са резултат от виновното отношение и държание както на нашите чиновници, по този начин и на личния състав на компаниите, изпълняващи действия на площадката на електроцентралата. Инвестираме обилни средства и старания за безвредната и надеждна работа на индустриалните уреди, както и за образования за поддържане и повишение на уменията на личния състав. Благодарен съм на всички, които всекидневно поставят старания да пазят гърба на сътрудниците си, тъй че да не престават да се прибират вкъщи след работа здрави “ съобщи Красимир Ненов, изпълнителен шеф на Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “

Като част от световната самодейност на компанията, няколко пъти годишно се организират Дни отдадени на сигурността. Акцентира се върху настоящи тематики като да вземем за пример: безвредно шофиране, безвредна работа в лимитирани пространства, ръководство на работата с подизпълнителите, работа с рискови материали.

КонтурГлобал организира регулярни акции за докладване на рисково държание и за докладване на почти-инциденти под надпис „ Дай глас, избави живот “. Специален акцент се слага на самодейността „ Пази ми гърба “, чиято цел е да изясни, че грижата за сигурността на сътрудника е тъкмо толкоз значима, колкото и личната сигурност. Всяка година КонтурГлобал Марица Изток 3 отличава своите чиновници и подизпълнители, показали лидерски качества за обезпечаване на работната сигурност.

Използва се и профилиран програмен продукт за докладване и разбор на обстановките и рисковите фактори. През последните месеци в границите на пилотен план се организира детайлно проучване измежду чиновниците, с цел да се оцени склонността към рисково държание.

Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “е с обща конфигурирана мощ от 908 МВ, тя е втората по величина електроцентрала в страната, употребяваща лигнитни въглища и работеща напълно с локален запас от Мини Марица Изток. Централата се има и ръководи от интернационалната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).

През последните 15 години в централата са направени вложения за над 1,4 милиарда лв.. Благодарение на осъществена огромна рехабилитация и рационализация, Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ става първата топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа, която работи в цялостно сходство с най-високите европейски стандарти за запазване на околната среда.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР