През 2018 г. ще бъдат рехабилитирани още поне 15 км

...
През 2018 г. ще бъдат рехабилитирани още поне 15 км
Коментари Харесай

Ремонтират 15 км от първокласния път Русе – Бяла


През 2018 година ще бъдат рехабилитирани още най-малко 15 км от първокласния път Русе – Бяла. Това заяви през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков при визитата си в дунавския град.

Министърът разяснява, че физическото осъществяване на извършващия се сега ремонт на близо 10-километровия сектор на Беленския хълм от пътя Русе – Бяла към този момент е над 50%. Поради интензивния тежкотоварен трафик по трасето на сектора са положени асфалтобетон и геомембранна мрежа. Остава да бъдат положени износващ пласт и маркировка.

Очаква се осъществяването да завърши в границите на идващите две седмици, сподели още Нанков, който по-рано през днешния ден инспектира ремонта на пътя.

Предстои Агенция „ Пътна инфраструктура " и кметът на Община Бяла да сключат съглашение за взаимно създаване на предпазни уреди на кръговото кръстовище, което е един от най-тежките сектори от позиция на сигурността. През идващите няколко седмици следва замяна на защитни уреди, мантинели и парапети там.

От 28 ноември стартират публичните разисквания на процедурата по оценка на въздействието върху околната среда на плана за създаване на автомагистралата Русе – Бяла – Велико Търново, осведоми още министър Нанков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР