През 2018 г. по бюджета на Министерство на вътрешните работи

...
През 2018 г. по бюджета на Министерство на вътрешните работи
Коментари Харесай

270 000 лв. са осигурени за доставка на компютърни конфигурации за офис техниката в МВР

През 2018 година по бюджета на Министерство на вътрешните работи са обезпечени финансови средства в размер на 270 000 лв. за доставка на компютърни конфигурации. Това декларира вътрешният министър Валентин Радев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Недостигът на средства за настоящи разноски през последните 15 година сътвори проблем с офис техниката и изискванията на труд в някои от структурите на Министерство на вътрешните работи. През 2017-2018 година настъпи поврат в този развой.

Благодарение на напъните на държавното управление и на управлението на Министерство на вътрешните работи не просто стартира поетапно възобновяване на компютрите и офис техниката, възстановяване на битовите условия и на работната среда, само че и стартира огромна електронизация на всички процеси и услуги, декларира в отговор на депутатски въпрос за оборудването с офис техника в системата на Министерство на вътрешните работи, показва министър Радев.

За съпоставяне и като доказателство за това извършените публични поръчки за доставка на компютърни конфигурации през 2016 година са на обща стойност 406 258 лв.. Източниците на финансиране са посредством бюджетни средства, в размер на 361 690 лв. и посредством европейско финансиране, в размер на 44 568 лв.. Заложените бюджетни средства за закупуване на периферни устройства (МФУ, копирни машини и скенери) са на обща стойност 12 767 лв..

Проведените публични поръчки за доставка на компютърни конфигурации през 2017 година са на обща стойност 3 498 097 лв.. Източниците на финансиране са посредством бюджетни средства, в размер на 852 806 лв. и посредством европейско финансиране, в размер на 2 605 291 лв.. Заложените бюджетни средства за закупуване на периферни устройства (МФУ, копирни машини и скенери) са на обща стойност 25 699 лв.. В същото направление, заложените средства посредством европейско финансиране са в размер на 786 827 лв., оповестява министър Радев.

Той прецизира, че през 2018 година по бюджета на Министерство на вътрешните работи са обезпечени финансови средства в размер на 270 000 лв. за доставка на компютърни конфигурации. След провеждането на публичните поръчки и сключването на контракти, компютърните конфигурации ще бъдат предоставени на структурите в министерството. Допълнително са предоставени целеви средства от 244 700 лв. за закупуване на компютърни конфигурации за потребностите на „ Пътна полиция " в София, Пловдив, Бургас и Варна. Предприети са дейности за обезпечаване на средства по фонд „ Вътрешна сигурност " за закупуване на компютърни конфигурации и друга офис техника, предопределена за централни структури и 9 регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи по външните граници на Европейски Съюз - към 5 400 000 лв., прибавя още Радев. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР