През 2018 г. до момента по Закона за насърчаване на

...
През 2018 г. до момента по Закона за насърчаване на
Коментари Харесай

Министър Караниколов връчи три сертификата за инвестиции за над 36 млн. лв.

През 2018 година досега по Закона за поощряване на вложенията /ЗНИ/ са сертифицирани 23 плана на обща стойност 800 млн.лв., които ще разкрият над 2000 нови работни места. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов, който връчи три документа за инвестиция по ЗНИ на „ Бер-Хелла Термоконтрол ” ЕООД, Аксидиа АД и Турбо Гарант ЕООД. Инвестициите по плановете възлизат на над 36 млн.лв. и се чака да основат близо 400 работни места.

Сертификат за предпочитан капиталов план получи „ Бер-Хелла Термоконтрол ” ЕООД, за „ Изграждане на ново индустриално дружество за разширение на потенциала за произвеждане на уреди за обслужване и ръководство на климатични съоръжения ”. Инвестицията е напълно за придобиване на нови дълготрайни материални активи на стойност 31 619 130 лева С плана се планува разкриването на нови 250 работни места.

Вторият план, който получи документ клас „ А “ е на „ Турбо Гарант “ ЕООД. Инвестиционният план включва създаване на сервизна база за ремонт на турбокомпресори. Размерът на инвестицията възлиза на 4 005 000 лева.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР