През 2018 г. Брайън Актън - милиардерът съосновател на WhatsApp,

...
През 2018 г. Брайън Актън - милиардерът съосновател на WhatsApp,
Коментари Харесай

Милиардерите зад Signal и Telegram - приложенията, привлекли милиони потребители за сметка на WhatsApp

През 2018 година Брайън Актън - милиардерът съосновател на WhatsApp, взима някои решения, които се оказват съдбоносни. Няколко месеца преди този момент той напуща Фейсбук и се разделя с компанията, като написа ядосан туит - " Време е.#deleteFacebook ".

Актън е и някогашен софтуерен инженер на Yahoo. Той и сътрудника му Ян Кум напущат бизнеса през 2008 година По-късно те аплайват и биват отхвърлени от Фейсбук, преди да основат приложението WhatsApp през 2009 година Три години по-късно продават приложението на компанията, която в миналото им отхвърли работа, в договорка за 22 милиарда $.

Сега Фейсбук е попаднал в скандал поради практиките си за шерване на данни на потребителите, в частност тези на WhatsApp.

След като продава WhatsApp Актън влага 50 милиона $ в нова организация с нестопанска цел Signal Foundation. Основната цел на групата: финансиране на тригодишно приложение, наречено Signal, което разрешава на потребителите да изпращат криптирани известия.
 Telegram и Signal печелят милиони нови консуматори поради абсурда към WhatsApp
Telegram и Signal печелят милиони нови консуматори поради абсурда към WhatsApp

Чат приложението на Фейсбук не съумя да изясни какво се трансформира

Signal предлага лесна връзка и цялостна анонимност. Заради финансирането приложението няма има потребност да се придържа към търговски ползи и да продава реклами, нещо, което Актън в действителност ненавижда във Фейсбук. Като цяло той планува Signal да направи " частната връзка налична и повсеместна ", споделя той пред Forbes през 2018 година, а приложението значително оправда упованията му.

Сега приложението се трансформира в леговище за по-консервативните във връзка с политиките за персонални данни. То предлага на потребителите си опцията да споделят, без да се тормозят дали приложението упражнява политики за модериране на наличието. Изглежда, че Signal няма такива правила и няма достъп до известията на потребителите, което теоретично прави невероятно съдействието с полицейско следствие.

За момента Signal се обрисува като нова известна опция, дружно с Telegram, друго приложение за криптирани известия. И двете оферират нещо, което Фейсбук и Twitter не вършат: анонимност и не си сътрудничат с управляващите при възможни следствия на консуматори.

Двете приложения са на върха на класациите на Apple във връзка с изтеглянията през миналата седмица. За интервала от 6 - 10 януари Signal е теглен приблизително 251 000 пъти дневно, до момента в който Telegram прави приблизително 1,1 милиона. Тези числа надлежно съставляват 409% и 61% нарастване по отношение на междинното изтегляне дневно през 2020 година, съгласно Apptopia, която следи свалянето на приложения.

Освен голямата известност, Telegram и Signal споделят и още нещо общо: Те са добре финансираните артикули на двама богати и млади софтуерни титани. 48-годишният Актът е създател на Signal, а създател на Telegram е 36-годишният руснак Павел Дуров.

Нарастването на потребителите на Signal, и Telegram се приписват на напускащите WhatsApp, който им е главен съперник и неотдавна направи промени в изискванията си за дискретност.

" Telegram се трансформира в леговище за тези, които търсят платформа за връзки, гарантираща неприкосновеността на персоналния живот и сигурността. Приемаме тази отговорност доста съществено. Няма да ви подведем ", написа Дуров в пост в Telegram.

Signal започва през 2014 година Технологията за криптиране бързо печели аплодисментите на милиардера и създател на Twitter Джак Дорси, както и на Едуард Сноудън, който споделя, че употребява Signal всеки ден.

И Signal, и Telegram оферират самостоятелни известия и групови известия, а технологията им за криптиране затруднява следенето на обсег на диалозите. И двете разрешават да се присъедините към група посредством URL.
 Турция стартира следствие против Фейсбук и WhatsApp за събиране на персонални данни от потребителите
Турция стартира следствие против Фейсбук и WhatsApp за събиране на персонални данни от потребителите

Властите приканиха жителите да изтрият приложението за известия WhatsApp

Президентът Тръмп от дълго време има обществено наличие в Telegram посредством открита налична групова страница и продължава да разгласява там откакто блокират сметките му в Фейсбук и Twitter. Telegram предлага на президента средства за безпрепятствена връзка, само че пред дребна публика - от към 500 000 почитатели. В Twitter и Фейсбук той имаше над 100 милиона почитатели общо.

Във вторник вечерта той разгласява нов коментар в Telegram и не пропусна да упрекна Twitter и Фейсбук: " Мисля, че огромните технологии вършат извънредно нещо... за нашата страна ", написа той. " Но постоянно има контра ходове. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР