През 2018 г. американският град Ню Йорк може да се

...
През 2018 г. американският град Ню Йорк може да се
Коментари Харесай

Ню Йорк отчита рекордно малко убийства за последните 70 години


През 2018 година американският град Ню Йорк може да се похвали с рекорден спад в убийствата, оповестиха от полицейските служби. Най-големият американски град е записало 289 убийства през 2018 година, като това е с 1% по-малко от предходната година и е най-ниското равнище от 50-те години на предишния век, съобщи БГНЕС.

Убийствата са спаднали с 45% през последното десетилетие. През 1990 година в града е имало 2 245 убийства. След 8% повишаване на убийствата, през първата половина от предходната година, в края на 2018 Голямата ябълка завърши с рекордно невисок брой на убийствата, а през октомври чества и първите си почивни дни без пукотевица от 25 години.

Кметът Бил де Бласио поздрави полицията за работата, както и съобщи, че тези данни са били реализирани и с помощта на „ квартална полиция “, която влезе в действие от 2015 година Тази политика включва основаване на връзка сред хората в един квартал, с цел да се разпознават по-лесно потребностите на общността и да се построи доверие. И до момента в който убийствата, кражбите (които са намалели със 7.7%) са намалели, то града се сблъска с рекордно високи равнища на изнасилвания, които са се покачили с 22.4%.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР