През 2017 година Tesla представи проект за електрически камион, който

...
През 2017 година Tesla представи проект за електрически камион, който
Коментари Харесай

Tesla най-после представи серийната версия на електрическия си камион

През 2017 година Tesla показа план за електрически камион, който ще промени напълно сектора с революционни технологии. Две години по-късно американската компания сподели работещ първообраз на влекача, който към момента не е влезнал в серийно произвеждане. Електрическият камион с името Semi се трансформира в обект на насмешки, както от хора които не харесват марката, по този начин и даже от нейни почитатели, които не бяха удовлетворени от следващите неспазени обещания на Мъск и компания.

В началото на тази година изпълнителният шеф даде обещание серийната версия да бъде показана до края на година, дружно с първите доставки на камиона. Въпреки, че още тогава това изказване бе поставяно под въпрос, то наподобява, че доставките може и да стартират до края на година. Индикатор за това са фотоси публикувани по-рано през днешния ден от компанията на която виждаме актуализирания Semi с изменен дизайн и евентуално подготвен за серийно произвеждане.



Една от най-големите промени е прибавянето на огледала, както и смяната в дизайна на кабината. Нови са и дръжките на вратите, както и калниците на задните гуми, които към този момент не ги покриват. Интериорът също е освежен и наподобява подготвен за серийно произвеждане като резервира конфигурацията с два екрана от двете страни на лидера и разнообразни места за предпазване.



По отношение на техническите характерности, Tesla дава обещание пробег сред 483 и 805 километра с едно зареждане. Камионът също по този начин ще разполага с три самостоятелни мотора върху всяка една от осите, които ще разрешават ускоряване до 100км/ч в границите на 20 секунди, в случай че въобще сходен параметър е значим при влекачите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР