През 2017 година 34 908 души са се обърнали за

...
През 2017 година 34 908 души са се обърнали за
Коментари Харесай

34 908 души са се обърнали към омбудсмана, засега само един депутат е дарил за „Великден за всеки“


През 2017 година 34 908 души са се обърнали за помощ и подпомагане към омбудсмана. Това съобщи на брифинг в Народно заседание омбудсманът Мая Манолова, която показа отчет за активността на институцията през 2017 година, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В съпоставяне с 2016 година броят на жалбите е повишен с 20%, като това са 12 635. От тях 12 539 тъжби са завършени. По тях са отправени над 1800 рекомендации до разнообразни институции. Всяка втора рекомендация е изпълнена.

Преобладават жалбите против монополните сдружения и за отбрана на жителите в качеството им на консуматори, които са 3060. Следващите по брой тъжби са за отбрана на обществени права на гражданите- неплатени заплати, трудова употреба, проблеми с пенсионирането. На трето място са жалбите, свързани с изпълнителното произвеждане, частните правосъдни реализатори и техните свръхправомощия.

Жалбите, свързани със свръхзадлъжнялостта на българите са се нараснали през 2017 година, като те са 1752. Все по мъчно жителите заплащат сметките си към банки, компании за бързи заеми, лизингови компании и други небанкови институции.

От друга страна Мая Манолова разяснява, че акцията „ Великден за всеки “ е в своя кипеж. Тя посочи, че ще показа на управленията на парламентарните групи писмо с молба и депутатите да се включат в поддръжката на възрастните хора на България.

„ Да дарят съгласно опциите си за трапезата на бедстващ пенсионер за светлия християнски празник Великден. До момента единствено един народен представител е направил подаяние в акцията „ Великден за всеки “. Надявам се, че след днешното ни посещаване ще има и други “, моли още омбудсманът./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР