През 2017 г. в София чрез организираните системи на общината

...
През 2017 г. в София чрез организираните системи на общината
Коментари Харесай

Столичният кмет Йорданка Фандъкова: Над 480 хил. т. боклук обработен в София за година

През 2017 година в София посредством проведените системи на общината са събрани и обработени 480 563 т. боклуци, като 84% от тях се рециклират и оползотворяват. Това сподели Столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя подсети, че от 2015 година в София работят всички съоръжения на интегрираната система за преправка на зелените, биологичните и битовите боклуци на града. Благодарение на тях сега София депонира 16% от отпадъците си, добави кметът. Преди 10 година са се депонирали 100% от боклуците.

През 2017 година са рециклирани боклуци от организациите, с които общината работи- рециклираните метали са 91 тона, стъклото- 2677 т., пластмасата-699 т., хартията- 3424 т., ел. оборудването – 4838 т., гумите – 3748 т., колите- 362 т., и рециклираните акумулатори и акумулатори- 161 т.

Фандъкива посети пункт за събиране на остарели електроуреди до паметника на Васил Левски. За два дни на пункта са събрани 300 кг. излязло от приложимост съоръжение. Столичната община има построена система за събиране на излезли от приложимост електроуреди и има подписани контракти с две организации, които имат обвързване да оползотворяват старите ни уреди. Събирането им може да се извърши гратис и непосредствено от домовете на жителите по предварителна поръчка.

Столична община има контракти за разделно събиране на разнообразни типове боклуци -хартия, пластмаса, стъкло, електронно и електрическо съоръжение,опасни боклуци, излезли от приложимост коли, гуми,прпел, хранителни и растителни боклуци.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР