През 2017 г. Слави Трифонов опита да събере гражданска подкрепа,

...
През 2017 г. Слави Трифонов опита да събере гражданска подкрепа,
Коментари Харесай

Слави Трифонов прави първа крачка към учредяване на партия през октомври

През 2017 година Слави Трифонов опита да събере гражданска поддръжка, като стачкува пред Народното събрание за това, че не бяха изпълнени решенията от референдума, който провежда. Нямаше триумф

© Юлия Лазарова На 5 октомври, по-малко от месец преди локалните избори, Слави Трифонов ще събере за пръв път предприемчив комитет, който да стартира процедурата по основаване на партия " Няма такава страна ". Мястото ще е залата на хотел " Рейнбоу Плаза " в София.

Законът за политическите партии дефинира първата крачка в този развой - най-малко 50 български жители с изборни права би трябвало да основат предприемчив комитет. Те би трябвало да разгласяват и учредителна декларация. Такава към момента не се е появила в общественото пространство, само че уеб сайтът на в. " Труд " се базира на документ, съгласно който групировката на шоумена ще се бори за няколко неща:

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики - напълно мажоритарна изборна система в два тура с безусловно болшинство

- понижаване на броя на депутатите от 240 на 120

- директен избор на основен прокурор, омбудсман, регионални и районни шефове на Министерство на вътрешните работи

- електронно отдалечено гласоподаване

- наложително гласоподаване на избори и референдуми.

Тези хрумвания са близки до въпросите, които екипът на шоуто на Трифонов опита да подложи на народен референдум преди три години. Част от тях бяха отхвърлени от Конституционния съд, тъй като изискват привикване на Велико национално заседание. Други като наложителното гласоподаване, мажоритарните избори и държавната дотация от един лев на глас за партиите получиха поддръжка от гласоподавателите, само че не задоволителна, с цел да станат наложително закони. ГЕРБ след гледище от Бойко Борисов обаче към този момент вкара две от тях в законодателството - вотът е наложителен и част от партиите получават финансиране от бюджета едвам в границите на един лев за глас.

Последното предаване на " Шоуто на Слави Трифонов " в програмата на bTV беше на 31 юли 2019 година В него той разгласи, че ще сътвори нов ефирен артикул и политически план. Засега обаче няма никакви елементи и за двете му поръчки.

Ясно е, че поради наближаващите локални избори на 27 октомври партията " Няма такава страна ", което име Трифонов към този момент разгласи, няма да може да издигне претенденти нито за кметове, нито за общински съветници. Единственият вид за присъединяване в локалния избор е Слави Трифонов в персонално качество да поддържа някои от номинираните.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР