През 2017 г. се състоя премиерата на първия Volkswagen T-Roc,

...
През 2017 г. се състоя премиерата на първия Volkswagen T-Roc,
Коментари Харесай

Новият Volkswagen T-Roc идва у нас през пролетта

През 2017 година се състоя премиерата на първия Volkswagen T-Roc, който нямаше директен предходник, само че бързо се трансформира в главен опорен детайл в продуктовата гама на марката. Съчетанието от атрактивен външен дизайн, впечатляваща динамичност и забележителна многофункционалност способства за известността на T-Roc, който се трансформира в същински бестселър през последните 4 години.

От момента на пазарната премиера в международен мащаб са продадени повече от 1 милион екземпляра от компактния кросоувър. В края на 2019 година към моделната гама беше прибавен мощният състезателен вид T-Roc R, а от пролетта на 2020 година откритият модел с мек сгъваем покрив T-Roc Cabriolet сплоти мощните страни на кросоувърите с опцията за наслаждение от шофирането под намерено небе.



В края на предходната година се състоя международната премиера на новия Volkswagen T-Roc, който ще пристигна у нас напролет като общоприет кросоувър, като мощен състезател T-Roc R и като открит модел T-Roc Cabriolet. Новият модел се отличава със пресен дизайн на екстериора и интериора, многочислени цифрови технологии и новаторски асистиращи системи, продължавайки историята на триумфа на компактния кросоувър.

В оформлението на външния тип на новия Volkswagen T-Roc се отличават новите LED фарове и затъмнените задни светлини. По предпочитание T-Roc може да бъде поръчан с матрична LED система на предните светлини и светлинна светодиодна лента на радиаторната решетка, както и с нова конструкция на светлинната графика на задните светлини и динамични мигачи. Петте нови разцветки на външното лаково покритие и 17- и 19-цоловите алуминиеви джанти с ново оформление дават на клиентите още по-богати благоприятни условия за самостоятелно осъществяване на техния автомобил.



Интериорът е модернизиран с потребление на висококачествени материали, освежен екран на мултимедийната система и цифрови показания на контролните принадлежности в цифровия кокпит в общоприетото съоръжение. Новото арматурно табло е украсено с контрастни шевове и се отличава с съвременно лъчение. Екранът на мултимедийната системата към този момент е завършен като таблет и е ситуиран централно на арматурното табло в една линия с блока контролни принадлежности зад кормилото в зрителното поле на лидера.

В взаимозависимост от равнището на съоръжение, централният екран е 8-инчов или 9,2-инчов. Компактният кросоувър към този момент се предлага общоприетоо с цифров кокпит с напълно цифрови показания на блока на контролните принадлежности, който може да се поръча като алтернатива и с 10,25-инчов екран. Мултифункционалният волан също е общоприет и допринасящо за по-лесното ръководство на функционалностите в колата. Новият T-Roc обезпечава опция за потребление на разнообразни онлайн функционалности и услуги в автомобила, тъй че лидерът и пасажерите да имат достъп до онлайн услугата за гласово ръководство.



Новият Volkswagen T-Roc се предлага с богата гама от задвижващи елементи, която включва опция за избор от три бензинови и два дизелови турбодвигателя. В взаимозависимост от определеното задвижване, въртящият миг се насочва към колелата на предния мост чрез 6-степенна механична предавателна кутия или 7-степенна автоматизирана трансмисия DSG с двоен съединител. Най-малкият мотор е 1,0-литров 3-цилиндров бензинов турбомотор TSI с оптималната мощ от 110 к.с. Следва 1,5-литровият 4-цилиндров турбомотор TSI със 150 к.с. и 2,0-литровият елемент TSI със 190 к.с.



Двата 2,0-литрови 4-цилиндрови дизелови турбомотора TDI развиват оптималната мощ от 115 к.с. и 150 к.с. Като опция на предното предаване в комбиниране с дизеловия мотор със 150 к.с. се предлага система за двойно предаване 4Motion, която обезпечава великолепно сцепление и динамичност на пътя. При версията 2.0 TSI с мощ 190 к.с. системата 4Motion е общоприета. Новият T-Roc предлага доста асистиращи системи като общоприетоо съоръжение. Адаптивният темпомат с превантивни функционалности оказва дейна поддръжка на лидера в ръководството, прекъсването и ускорението.



Новият Volkswagen T-Roc се предлага в четири равнища на съоръжение. Освен базовата версия T-Roc има още три версии - Life, Style и R-Line. Оборудването на равнище Style се отличава с двуцветно външно лаково покритие, спомагателни хромирани детайли, амбиентно вътрешно осветяване и удобни седалки в интериора. Висококачествените текстилни тъкани в облицовките на вратите също към този момент са част от общоприетото съоръжение.

При равнищата Style и R-Line облицовките на вратите и подлакътниците са от изкуствена кожа с контрастни шевове, които са употребявани и в опорите за глава на седалките. При равнището Style централните елементи от тапицерията на удобните седалки са изпълнени от микрофибърен велур. При спортното съоръжение R-Line като алтернатива се оферират първокласни спортни седалки за лидера и за неговия сателит начело, както и тапицерии от фина естествена кожа Nappa.



В спортния Volkswagen T-Roc R изпъква новата предна част с мускулест тип и ризница в стила на R-моделите, както и отвесни дневни светлини. Новият T-Roc R е впечатляващо динамичен с 2,0-литровия 4-цилиндров бензинов турбодвигател 2.0 TSI с мощ 300 к.с. и оптимален въртящ миг от 400 Нм.

Спортният кросоувър спринтира от 0 до 100 км/ч единствено за 4,9 секунди и доближава оптималната скорост от 250 км/ч. Тягата се предава на колелата посредством 7-степенната автоматизирана скоростна кутия с двоен съединител DSG с функционалност Launch Control и интелигентната система за задвижване на четирите колела 4Motion.



Спортната ходова част с опция за настройки и прогресивното ръководство разрешават доста динамични характерности на ръководство. Новият кожен волан има сензорни панели за ръководство на функционалностите. На него е ситуиран и характерен за модела бутон R, който разрешава пряк достъп до спортния режим Race.



Новата открита версия на Volkswagen T-Roc предлага повече развлечение, независимост и наслаждение от шофирането. Новият Т-Roc Cabriolet обезпечава високо равнище на комфорт за пасажерите на четирите седалки, както и багажник с размер 284 литра. Кабриолетът разполага със сгъваем трислоен мек текстилен покрив с електрическо задвижване, който се отваря за по-малко от 9 секунди.



Новият T-Roc Cabriolet се предлага в равнища на съоръжение Style и R-Line, а клиентите могат да избират сред 1,0-литров бензинов турбодвигател TSI с мощ 110 к.с. и 1,5-литров 4-цилиндров турбомотор TSI със 150 к.с. Стандартно моделът е оборудван с 6-степенна ръчна скоростна кутия и предното задвижване, само че по-големият мотор 1.5 TSI може да бъде смесен по желание със 7-степенната автоматизирана скоростна кутия с двоен съединител DSG.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР