През 2017 г. приходите от ловен туризъм са повече от

...
През 2017 г. приходите от ловен туризъм са повече от
Коментари Харесай

Повече от 6.5 млн. лв. е спечелила България от ловен туризъм миналата година

През 2017 година приходите от ловджийски туризъм са повече от 6.5 млн. лева, което е с над 1.5 млн. повече от миналата година. Ловували са близо 5 500 ловци, от които към 1 500 са чужденци с интерес към трофейния отстрел, който предлага България.

Това разгласи зам.-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев при откриването на 24-тото издание на интернационалната галерия " Природа, лов, лов на риба " в Пловдив, оповестиха от пресцентъра на ведомството. " Грижите за дивеча, полагани от държавните предприятия и техните ловни стопанства спомагат България да възвърне престижа си на желана ловна дестинация в Европа и света ", уточни той.

При отстрела на трофеен доблестен елен за 2017 година са извоювани 53 златни медали при 36 през 2016. 56 са медалите при елена лопатар, от които 19 – златни. Ловът на дива свиня остава най-предпочитан и от задграничните, и от българските ловци, като по линия на проведения ловджийски туризъм през предходната година при този тип има общо завоювани 267 медала, от които 88 – златни. При перспективния към този момент лов на муфлон са отстреляни 17 с медали, осведоми Добрев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР