През 2017 г. на двама експерти по сигурността, специализирали в

...
През 2017 г. на двама експерти по сигурността, специализирали в
Коментари Харесай

Фаталната блондинка или кой стои зад Операция Щрахе

През 2017 година на двама специалисти по сигурността, специализирали в промишления шпионаж, дружно с прочут детектив и виенски юрист, им хрумва концепция, която по-късно се материализира в абсурда, за който през днешния ден приказва цяла Австрия, довел до оставката на австрийското държавно управление. Става дума за видеозапис, компроментиращ Щрахе и неговия съпартиец Йохан Гуденус, излъчен в немските издания Zuddeutsche Zeitung и Spiegel на 17 май 2019. Ден след неговото лъчение, Щрахе разгласи оставката си от поста вицеканцлер на Австрия и водач на Австрийската партия на свободата (FPÖ). Същата вечер канцлерът Себастиан Курц подаде оставката на държавното управление.

Навярно юристът от групата, провела видеозаписа, е знаел някои пикантни детайлности от персоналния живот на Щрахе, които е получил от някогашния му бодигард. Разполагайки с тази информация упоменатият нагоре " квартет " приготвя сюжета на замисления видео капан. За постановката е избран да дава отговор детективът.

Първоначално трябвало да се откри уместно момиче за " стръв " на водача на FPÖ. За тази цел е проведен цялостен " кастинг " на претендентките за ролята. Накрая печели една студентка от Босна, която следва в аграрния факултет на Виенския университет. Момичето знае съвършено съветски и още три езика. Тя трябвало да извърши ролята на племенница на известния съветски олигарх Игор Макаров. За сеанса е контрактувано да получава заплащане в размер на 7000 евро на ден. С дълбоките си знания за сеитбата на пшеницата и развъждането на ябълки, тя съумява да впечатли Йохан Гуденус толкоз мощно, че той " захапал стръвта " и провел съдбовната среща със Щрахе в Ибиса.

Образът на студентката русокоска е бил доста деликатно моделиран, съгласно усета на Щрахе.

 Щрахе - сгромолясването на Виж още Щрахе - сгромолясването на " мистър Пропър " на австрийската последна десница
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР