През 2017 г. жертвите на трафик от България с цел

...
През 2017 г. жертвите на трафик от България с цел
Коментари Харесай

Жертвите на трудова експоатация от България са скочили 2 пъти

През 2017 година жертвите на трафик от България за трудова употреба са нараснали съвсем двойно. На равнище Европейски съюз, към 20% от записаните жертви са точно хора, които отпътуват за друга страна, търсещи по-добра работа. Това са част от данните на Националната комисия за битка с трафика на хора и на прокуратурата, оповестява " Дневник ".

Пострадалите най-често са мъже, главно от България, Румъния, Чехия, Полша, Словакия и Естония. Икономическата и миграционна рецесия и засиленото търсене на евтина работна ръка са съществени предпоставки за реализиране на подобен трафик.

Преди дни комисията стартира акция за предварителна защита на този тип закононарушение, която се реализира с поддръжката на посолството на Англия в София и в партньорство с Центъра за междуетнически разговор и приемливост " Амалипе " и Агенция по заетостта.

" През последните години от ден на ден компании в по-малките селища в страната наемат хора, с заричане да ги командироват в чужбина за сезонна или краткотрайна работа. Така нелоялните работодатели прескачат регулаторните механизми, които пазят наетите сезонно служащи, и съумяват да убедят жителите, търсещи работа, че за тях няма опасности. Принудените да работят в неприемливи условия, само че и сложени в обстановка на финансова невъзможност, мъчно се самоидентифицират като жертви ", споделя Камелия Димитрова, секретар на Националната комисия за битка с трафика на хора.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР