През 2017 г. износът ни за Белгия възлиза на 1

...
През 2017 г. износът ни за Белгия възлиза на 1
Коментари Харесай

Износът ни за Белгия над 1 млрд. евро

През 2017 година износът ни за Белгия възлиза на 1 милиарда 116 млн. евро, което е 72,7% растеж, спрямо 2016 година Това съобщи съветникът на министъра на стопанската система – Любомир Ганчев при откриването на Българо-белгийски бизнес конгрес.

Събитието се провежда от Българската търговско-промишлена палата, дружно с Евопейския център за икономическа, академична и културна дипломация – CIDIC /Белгия/ и на него присъединяване взеха 13 белгийски компании.

Любомир Ганчев уточни, че Кралство Белгия е един от обичайните и значими търговски и стопански сътрудници на Република България, и заема шесто място в българския експорт, като салдото през 2017 година е позитивно и възлиза на 292.2 млн. евро.

Съветникът на министър Караниколов посочи пред белгийските компании, че България поддържа макроикономическа и фискална непоклатимост и предлага редица тласъци за вложителите. По думите му развиването на към този момент съществуващите индустриални зони и основаването на нови е доста значим аспект за сполучливото поощряване и привличане на вложения.

„ Белгийските компании в България имат дълготрайни ползи и тактика за развиване, основават действителни работни места, придвижват опит, образоват фрагментите си, уголемяват вложенията и производството си и са образец за стабилно развиване и обществена ангажираност “, приключи той.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР