През 2017 г. износът на мебели надхвърля 335 млн. евро.

...
През 2017 г. износът на мебели надхвърля 335 млн. евро.
Коментари Харесай

Зам.-министър Манолев: Износът на мебели надхвърля 335 млн. евро

През 2017 година износът на мебели надвишава 335 млн. евро. Трендът на нарастване е резистентен през годините, а спрямо 2008 година е повишен близо два пъти. Това заяви заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев по време на най-големият конгрес за мебелната индустрия в България – ревютата “Техномебел ” и “Светът на Мебелите ”.

„ Сред страните в топ 10 за българския експорт участват страни като Германия, Франция, Италия, Англия и даже отдалечен Китай ”, акцентира Александър Манолев и добави, че българският бизнес заслужава поздравления за високото качество, което предлага и посредством, на което се постанова на толкоз конкурентни пазари.

Той се спря и на някои от главните проблеми на бранша с дефицита на квалифицирани фрагменти и битката със сивия бранш в бранша и подчертава на ограниченията, които подхваща Министерството на стопанската система за тяхното решение.

Произведената продукция в бранша през 2017 година надвишава 919 млн. лева, а оборотът на фирмите е към 1 милиарда лева, стана ясно по време на събитието. „ Пожеланието ми към Вас е да не спирате да се обновявате и постоянно да търсите нови решения.

Така както сте посочили, че умеете да го вършиме през годините. Ние, както посредством Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “, по този начин и посредством други начинания на министерството, ще се стремим да Ви поддържаме “, обърна се Александър Манолев към представителите на сектора.

В рамките на ревютата бяха връчени и оценките в състезанието Българска мебел на годината.

Международните изложби „ Техномебел “ и „ Светът на мебелите “ се организират в Интер Експо Център – София в интервала 24 до 28 април 2018 година Те дават опция на крайния консуматор да види целия индустриален цикъл на даден артикул, по този начин и опция за присъединяване в b2b срещи със експерти от страната и чужбина, демонстрации и показване на новите технологии и трендове в областта на дървообработването.

Последното издание на двете изложби беше посетено от 11 000 души от България и 30 други страни. В тях участваха 184 компании, които показаха своите артикули и услуги на обща повърхност от 14 500 кв.м.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР