През 2017 г. износът на мебели надхвърля 335 млн. евро.

...
През 2017 г. износът на мебели надхвърля 335 млн. евро.
Коментари Харесай

Изнасяме мебели за над 335 млн. евро

През 2017 година износът на мебели надвишава 335 млн. евро. Трендът на нарастване е резистентен през годините, а спрямо 2008 година е повишен близо два пъти. Това заяви заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев по време на най-големият конгрес за мебелната индустрия в България – ревютата “Техномебел " и “Светът на Мебелите ".

" Сред страните в топ 10 за българския експорт участват страни като Германия, Франция, Италия, Англия и даже отдалечен Китай ", акцентира Александър Манолев и добави, че българският бизнес заслужава поздравления за високото качество, което предлага и посредством, на което се постанова на толкоз конкурентни пазари. Той се спря и на някои от главните проблеми на бранша с дефицита на квалифицирани фрагменти и битката със сивия бранш в бранша и подчертава на ограниченията, които подхваща Министерството на стопанската система за тяхното решение.

Произведената продукция в бранша през 2017 година надвишава 919 млн. лева, а оборотът на фирмите е към 1 милиарда лева, стана ясно по време на събитието. " Пожеланието ми към Вас е да не спирате да  се обновявате и постоянно да търсите нови решения. Така както сте посочили, че умеете да го вършиме през годините. Ние, както посредством Оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност “, по този начин и посредством други начинания на министерството, ще се стремим да Ви поддържаме “, обърна се Александър Манолев към представителите на сектора.

В рамките на ревютата бяха връчени и оценките в състезанието Българска мебел на годината.

Международните изложби " Техномебел “ и " Светът на мебелите “ се организират в Интер Експо Център – София в интервала 24 до 28 април 2018 година Те дават опция на крайния консуматор да види целия индустриален цикъл на даден артикул, по този начин и опция за присъединяване в b2b срещи със експерти от страната и чужбина, демонстрации и показване на новите технологии и трендове в областта на дървообработването.

Последното издание на двете изложби беше посетено от 11 000 души от България и 30 други страни. В тях участваха 184 компании, които показаха своите артикули и услуги на обща повърхност от 14 500 кв.м.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР