През 2017 г. банският костюм Nike Pro Hijab за първи

...
През 2017 г. банският костюм Nike Pro Hijab за първи
Коментари Харесай

Пускат уникален бански костюм за мюсюлманки СНИМКИ

През 2017 година банският костюм Nike Pro Hijab за първи път се появи на международния пазар. Това обезпечи улеснение за дамите мюсюлманки, които се занимават професионално с плуване.

Продажбите на този продукт спортно облекло от производителя са се нараснали със 125% през първото тримесечие на 2019 година

Самата невзискателност

Сега Nike пуска още едно облекло в тази гама за мюсюлманките: непретенциозен бански. Банският костюм се състои от обособени елементи: хиджаб, туника и панталон.



"Много обичаме да създаваме артикули за спортисти, изключително когато виждаме, че хората имат потребност от това “, споделя Марта Мур, изобретателен шеф и вицепрезидент на Nike.

Със угриженост за хората

Мур и останалата част от екипа на Nike са забелязали, че спрямо американските дами и представителките на други немюсюлмански нации, които се любуват на водните спортове в бикини и тесни бански, дамите в Югоизточна Азия и страните от Изтока могат да плуват единствено в доста скромни модели бански костюми, които напълно покриват тялото им.



Не всичко е толкоз просто

Трябва да се означи, че хидрокостюм под формата на бански костюм, употребен преди този момент от мюсюлманките, не е доста комфортен за плуване. "Когато видяхме хора, които плуват в Австралия в цялостна екипировка, чухме от спасителите, че облеклото е много тежко ", споделя Мур. "Ние си помислихме: какво може да се направи, с цел да улесним плуването на дамите? "



Важни особености на новия модел бански костюм

Nike са решили, че банският костюм би трябвало да бъде изящен и лек, да изсъхва бързо. (Всеки, който е бил в влажен хидрокостюм, знае какъв брой е неловко да се стои в него по цялостен ден).



Дизайнерите са се пробвали да основат комплект, състоящ се от туника с дълги ръкави, вграден хиджаб и пригодим състезателен сутиен, панталони с висока талия, които са надеждни, само че имат и малко искра. Това им се е удало!

Превод и редакция: БЛИЦ



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР