През 2016 година управлението на имотите на съдебната власт е

...
През 2016 година управлението на имотите на съдебната власт е
Коментари Харесай

Зарков за къщата на Гешев в Боровец: ВСС я е дал на главния прокурор за управление

През 2016 година ръководството на парцелите на правосъдната власт е трансферирано от правосъдното министерство на Висшия правосъден съвет. Той е дал парцелите на прокуратурата на основния прокурор. Как се употребява парцела е негова отговорност, това изясни министърът на правораздаването Крум Зарков по време на чуване в Народното събрание. След формулиране на питането от депутата от ПП-ДБ Надежда Йорданова, той съобщи, че няма по какъв начин да знае по какъв начин се употребява базата в Боровец и дали това става по предопределение или не.

Зарков изясни и даването на защита на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов, откакто той обществено се опасява за живота си, тъй като познава началника си Иван Гешев, в който са в открит спор.



“Не сме сезирани по тв приемника ”, акцентира служебният министър и добави, че Сарафов е подал документално искане за защита и то е утвърдено от съответните органи съгласно процедурата.

“Нито одобряваме, нито отхвърляме доводите на зам.-главния прокурор ”, разяснява Зарков. Той акцентира обаче, че всеки магистрат, който изиска обосновано защита ще я получи. Според министъра, с оглед и на гърмежа до автомобила на Иван Гешев, не би трябвало да се поемат никакви опасности за сигурността на магистратите.



Крум Зарков акцентира, че обстановката е неповторима, тъй като по принцип реда е Сарафов да изиска отбрана посредством административния си шеф, основният прокурор Иван Гешев. В този случай обаче той се усеща застрашен точно от него, което не пречи въпреки всичко да получи защита.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР