През 2016 г. тежките катастрофи на мотористи в страната са

...
През 2016 г. тежките катастрофи на мотористи в страната са
Коментари Харесай

Плавно намаляват катастрофите с мотористи, отчитат дни преди откриването на сезона

През 2016 година тежките произшествия на мотористи в страната са 129, 6 са починали, а 123 са били ранени. През 2017 година злополуките понижават до 109, като при тях 5 мотористи са починали, а 101 са били ранени. Това съобщи основен комисар Тенчо Тенев от " Пътна полиция " - Столична дирекция на вътрешните работи в хода на брифинг, отдаден на откриването на мото сезона на 24 март.

" Най-тежките произшествия и произшествия и през 2016, и през 2017 година са се случили в интервала от началото на юни до края на август ", сподели още Тенев.

Главен комисар Тенев регистрира и че рисковото каране е намаляло с 50-60% за разлика отпреди 3 години. Той изрази страдание, че 40-50% от тежките произшествия стават по нехайство на самите мотористи.

" Шофьорите деликатно би трябвало да ръководят своите коли, тъй като невнимателното каране води до тежки последици ", моли Тенев.

По думите му тежките произшествия са разследване както от неразумността от страна на водачите на леките коли, по този начин и на по-младите мотористи, които желаят да развият по-голяма скорост на пътя.

На въпрос има ли право полицията да гони и стопира тези мотористи, които нарушат закона, Тенев изясни, че нямат право да гонят мотористите, а единствено да ги следват. Ако някои от тях наруши закона и не спре на червен светофар или надвиши скоростта, тогава може пътят да се затвори, мотористът да бъде спрян и да му се наложи санкция.

Той посочи, че преди да стартира мото сезона се провежда предварителна среща с мотористите, на която се следи за техническата редовност на моторите и при нарушаване, се стопират от придвижване и се постанова парична санкция.

Главен комисар Тенев прикани и самите мотористи да се движат с предопределената по тази причина екипировка, да карат деликатно и да употребяват мигачите за престрояване от едното платно в другото.

Традиционно откриването на мотосезона се прави с шествие, само че от дирекция " Сигурност " на Столична община Кристина Лазарова изрази вяра да няма усложнение за другите участници в придвижването.

" Шествието на мотористите стартира от 08:30 ч. на 24 март пред храм-паметник " Св. Александър Невски " и се чака да премине през ул. " Оборище ", бул. " Васил Левски ", бул. " Цар Освободител ", бул. " Цариградско шосе ", бул. " Пейо Яворов ", бул. " Никола Вапцаров ", бул. " Черни връх ", бул. " България ". Крайната точка е пред резиденция " Бояна ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР