През 2016 г. шведското правителство освободи от длъжност управителния съвет

...
През 2016 г. шведското правителство освободи от длъжност управителния съвет
Коментари Харесай

2,5 години затвор за хирурга, присадил първата в света изкуствената трахея

През 2016 година шведското държавно управление освободи от служба управителния съвет на института " Каролинска ", откакто следствие откри, че той е показал немарливост при наемането на Макиарини и даването на позволение той да оперира пациенти.

Снимка: АР/БТА

Макиарини стана знаменит през 2011 година, когато разгласи, че е направил първата в света трансплантация на изкуствена трахея , основана от лични стволови кафези на пациента върху пластмасова основа.  Италианският хирург оперира осем души от 2011 година до 2014 година, в това число трима в болничното заведение на института " Каролинска " в Стокхолм. От пациентите му оцеля единствено един, откакто изкуствената трахея, проектирана и вградена от лекаря, е отстранена с интервенция в Русия през 2014 година И тримата пациенти, лекувани в Швеция, умират, макар че не е открита директна връзка сред техните болести и интервенциите.

По време на правосъдния развой Макиарини съобщи, че пробните лекувания са резултат от " екипни старания ", които са били в детайли разисквани и авансово решени с управлението. Той посочи пред съда, че е желал да избави човешки живот.

След днешношното правосъдно решение Маккарини сподели, че усеща, че е третиран като " боен нарушител ".

" Направихме трансплантацията добросъвестно ", сподели Макиарини и добави, че не е чел британската версия на присъдата, с цел да разбере изцяло какво има в нея. Неговият юрист Бьорн Хуртиг сподели, че ще апелират.

Снимка: АР/БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР