През 2016 г. кметът Иван Портних успя на базата на

...
През 2016 г. кметът Иван Портних успя на базата на
Коментари Харесай

Бранимир Балачев: Не е здравословно толкова дълго време да ни управляват служебни правителства

„ През 2016 година кметът Иван Портних съумя въз основата на огромните доходи, които Варна внася в републиканския бюджет, общината да си върне собствеността върху терена на така наречен Дупка. Тези акции ни бяха дадени като актив, от който може да черпим дивиденти. В Пловдивския панаир тези акции не носят нищо, а единствено негативи – желаеха от нас да плащаме ремонтите. Тогава породи концепцията за апортиране на акциите в „ Пълдин туринвест ”. Те са оценени на съвсем 14 млн. лв. и който ги желае – дано заповяда. Интересите на Варна са над тези на други общини. Акциите са актив на всички варненци и не можем да си позволим да ги подарим на който и да е ”.

Варна може да има най-модерната правосъдна палата, откакто към този момент има решение на дългогодишната сага за нейното създаване, разяснява още Балачев.

„ Теренът на Цирковата площадка към този момент е трансфериран от Министерството на правораздаването на Висшия правосъден съвет и е благосъстоятелност на правосъдната система във Варна. Теренът се разчиства и ще стартира проектирането. Идеята е да има две здания, като прокуратурата бъде отделена. Това ще е най-модерната правосъдна палата в Европейски Съюз, в който последната е строена преди 30 години в Португалия ”, сподели Бранимир Балачев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР