През 2016 г. Индия предостави кредит от $ 10 милиарда

...
През 2016 г. Индия предостави кредит от $ 10 милиарда
Коментари Харесай

Индия навлиза с бързи крачки в африканското здравеопазване

През 2016 година Индия даде заем от Щатски долар 10 милиарда за опазването на здравето и други браншове в Африка. Тласък на медицинските контакти даде и взаимната научна конференция, проведената в края на 2020 година от Africa Healthcare Federation и Nat Health Indiа, която се концентрира върху сходните здравни проблеми - дефицит на здравни служащи, съоръжение, медикаменти и консумативи, плюс слаби системи за мониторинг и лимитирано финансиране.

Индия е най-големият производител на генерични медикаменти в света и за индийските фармацевтични компании Африка е изключително подобаващ пазар, изяснява пред Военновъздушни сили млад доктор от Кения, учил в Индия. Генеричните медикаменти са аналози на истинските и Индия ги продава приблизително на една четвърт от цената на марковите им еквиваленти. Това им обезпечава добър банкет в по-бедните страни.

Един от индийските вносители е Goodstrain Pharma с централа в Найроби, Кения. Компанията е основана през 2020 година, само че незабавно се е сблъскала с локалните особености в бизнеса. „ Има огромна...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР