През 2016 г. е имало дебат за предсрочното условно освобождаване

...
През 2016 г. е имало дебат за предсрочното условно освобождаване
Коментари Харесай

Шефката на правната комисия: Нужен е нов дебат за предсрочното освобождаване на затворници

През 2016 година е имало спор за предварителното условно освобождение на пандизчии поради многото неоправдателни решения от Европа, съобщи ръководителят на парламентарната правна комисия Анна Александрова (ГЕРБ), която се разгласи за нов огромен публичен спор по тематиката.

" Смятам, че може би още веднъж следва да го предложим на спор. Основното е да успеем да включим още няколко детайла, да вземем за пример дали не би могло да се апелира на още една инстанция решението на Апелативен съд, да има още един надзор от горната страна, дали не следва преди да се вземе решение за предварително освобождение да е изпълнена и догадка за погашение на гражданския иск ", съобщи Александрова в неделя пред БНР.

Тя напомни, че при предложенията за промени в Наказателно-процесуален кодекс и Наказателен кодекс е била обезпечена независимостта на съда: " Бяхме доста подложени на критика от опозицията, тъкмо поради това, че даваме опция и прекалено много привилегии на съда. Напротив! Ние считаме, че съдът е този, който следва да реши вярно проблема ", сподели шефката на правната комисия.

" Политиците не следва да се месим в решенията на съда. Съдът е самостоятелен орган ", заявява Анна Александрова във връзка политическия напън по проблема " Полфрийман " от страна на Вътрешна македонска революционна организация и " Атака ". Тя означи, че във вторник предстоят диалози с двете партии.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР